Förlust i kaptenens återkomst

Provspelande Benjamin Fadi stod för en gedigen insats med ett mål i förlustmatchen mot Kungsängens IF.  [FOTO: Morris Esa]

Provspelande Benjamin Fadi stod för en gedigen insats med ett mål i förlustmatchen mot Kungsängens IF. [FOTO: Morris Esa]

Ännu en lördagseftermiddag, ytterligare en träningsmatch i benen men fortfarande ingen vinst under försäsongen. Ett ovanligt blekt Assyriska även med unga mått mätt spenderade stora delar av första halvlek på att inte vara närvarande. Gästande Kungsängens IF som förvaltade sina chanser på bästa sätt gick segrande ur kampen med 2-4.

Tränaren Martin Augar ger sin syn på första halvlek.

- Vi gör vår svagaste halvlek i år hittills, vi är svaga, vi vinner inga dueller, vårt passningsspel brister, vi har inget hot mot deras backlinje, en svag halvlek helt enkelt. Vi testade annan formation utifrån spelarmaterialet vi hade, men det klickade inte riktigt, säger Augar.

Första halvlek rivstartarde direkt med en bortaledning där ett snyggt knorrat skott ger Kungsängen ledningen, inte så länge efter ledningsmålet kom även 0-2. Assyriska lyckades reducera då provspelaren Benjamin Fadi satte dit bollen på pass av Adrian Hörling. Innan domaren blåste av första halvlek hann gästerna även bränna en straff.

Det Martin Augar säger i sin analys kan jag personligen hålla med om och även applicera på halva andra halvlek. Assyriska gjorde tre byten till andra halvlek, Antonio Yakoub, Marcus Linday och Eufrat Barmousa klev in istället för Adrian Hörling, Christian Aphrem och Essel Sampson.

Andra halvlek inleds med ett mål av inhoppande Antonio Yakoub som dribblar på vänsterkanten och skjuter bollen in vid den bortre stolpen med vänsterfoten och kvitteringen till 2-2 är ett faktum. Assyriska började ta över i den inledande perioden av den andra halvleken. Här trodde de flesta att Assyriska skulle vända på steken. Istället stekte Kungsängen matchen helt och hållet.

2-3 kom i minut 76 och 2-4 när det endast återstod fem minuter av matchen. Mycket slarv och felbedömningar genomsyrade stora delar av matchen. Kul att Nemrud är tillbaka på plan vilket även tränaren nämner.

Martin Augar är glad över att Nemrud är tillbaka på plan och avslutar med att hylla provspelande Benjamin Fadi, som gjorde reduceringsmålet för Assyriska FF.

- Jag tycker att han är otroligt intressant, bra på att bygga upp spelet. En tung anfallare att möta och jobbar stenhårt i försvarsspelet, säger Augar.

Assyriska har nu två veckor till nästa match och Augar menar att det är välbehövligt för laget.

- Vi har haft otur med skador och sjukdomar som tyvärr förstör en hel del. Vi tar nya tag och försöker kamma hem en vinst men viktigast av allt är att få spelet att stämma.
Skribent:Mrad Barsom