Augar: "Små marginaler som avgör matchen"

Foto: Morris Esa

Trots  att hotet från Corona kan innebära att säsongsstarten kan bli uppskjuten förbereder sig Assyriska så gott det går för premiären mot Newroz FC söndag den 5:e april.

- Fram tills det kommer nya riktlinjer från fotbollsförbundet tränar vi och spelar våra träningsmatcher som vanligt. Vi förbereder oss för premiären och gör vårt bästa att komma i bra matchform, meddelar Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF inför matchen mot Enskede.

Solen sken men luften var kylig när publiken som trotsat Corona kom till arenan för att se förra årets toppkonkurrenter testa sina krafter på försäsongen. Assyriska FF slog Enskede IK i förra årets sista omgång med hela 5-1. Då slogs lagen om en kvalplats till division 1 och det blev en rafflande match, dagens match var en träningsmatch och kavlitén blev därefter.

Det var en tillknäppt historia som inte bjöd på någon underhållning alls. Knappt några målchanser, många individuella misstag och ett Assyriska som var tvåa i nästan varje matchsituation. Martin Augar håller med.

- Vi gör ingen dålig insats, men det är ändå en svag insats i en match som inte bjöd på många chanser varken för vår del eller för motståndarna. Enskede hade dock mer boll och vi fick försvara oss vilket är nödvändigt i vissa matcher som denna och det tycker jag vi gör bra. Men vi är för passiva och orkar inte hålla upp organisationen, säger Augar.

Små marginaler blev det också i matchavgörandet när Assyriskas försvarslinje låg för högt upp och bjöd in Enskede till en felfri kontring. 0-1 till motståndarna i 85:e minuten blev också slutresultatet.

- Vi fick tyvärr inte det vi ville med vårt anfallsspel, vi var inte tillräckligt rörliga. Vi ska kunna fatta några fler kvalitativa beslut och undvika bolltappen när vårt lag är på väg framåt. Såna bolltapp blir avgörande då vårt försvar får slita extra mycket. Det kostar oss energi och kraft, avslutar Augar.

Nu återstår endast genrepet mot FOC Farsta nästa lördag 28 mars kl 16:00 innan säsongen drar igång på allvar. Vi ses på arenan!
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩