Gabriel Aphrem klar för Assyriska FF

Gabriel Aphrem i en träningsmatch för Assyriska. Nu har han skrivit på två år för klubben.  [Foto: Morris Esa]

Gabriel Aphrem i en träningsmatch för Assyriska. Nu har han skrivit på två år för klubben. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

 Välkommen åter till klubben! Hur känns det?
- Det känns bra, jag har länge velat flytta hem och Assyriska kändes som det självklara valet när jag nu bor hemma igen.

Vad fick dig att återvända till klubben?
- Aphrem motiverar sin återkomst genom att förklara att klubben är på väg mot rätt riktning och jag delar samma vision som klubben. De vill kliva upp och jag vill vara med på den resan.

Gabriels yngre bror, Christian Aphrem, skrev på för klubben straxt efter nyårsskiftet och Gabriel förklarar hur det är att få spela med sin bror i samma lag.

- Det är kul att få spela med sin bror samtidigt och jag tror att detta kommer att sporra oss och göra oss mer motiverade.

Aphrem berättar att han vill ta nya kliv denna säsong och menar att han har förbättrats som spelare jämfört med sin tidigare sejour i klubben.

- Målsättningen är att bli en av de viktiga spelarna i truppen och försöka bidra med så mycket jag kan. Jämfört med senaste gången jag var här så har jag börjat ta mer ansvar i spelet och mer av en lagspelare.

Vad har laget för målsättningar för den kommande säsongen?
- Nu blir det ju tretton matcher då det endast skall spelas singelmöten mellan klubbarna, men vår målsättning är densamma och det är att ta klivet upp och det var en stor anledning till varför jag återvände till klubben. Vi vill vinna supportrarnas förtroende så att vi återigen ser folkfesterna som vi brukade se för några år sedan.

Det nya spelschemat släpptes precis och Assyriska spelar sju hemmamatcher. Aphrem menar att Assyriska kan dra nytta av det ändrade spelschemat.

- Det är inte en jättestor skillnad, men vi drar nytta av att vi får en extra hemmamatch. Vi får flera matcher på hemmaborgen vilket alltid är positivt.

På grund av Coronaviruset tränar klubben inte för tillfället, dock berättar Aphrem att han har hållit igång med sin syster och Assyriskas fystränare Patricia Aphrem.

- Jag kör flera pass med henne och utöver det så kör jag egen träning för att inte bli för slapp när vi återgår till träning med laget.

Slutligen, har du något meddelande till supportrarna?
- Kom och stötta oss varje match, både jag och laget tror på detta så det är bara att komma och stötta oss så hoppas vi på att det blir ett bra år.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩