Gillberg klar för Assyriska FF: "Det blir ett bra mittfält i år"

Elis Gillberg i träningsmatchen mot IFK Lidingö.  [Foto: Morris Esa]

Elis Gillberg i träningsmatchen mot IFK Lidingö. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Välkommen till klubben! Hur känns det?

- Det känns superbra! Jag är väldigt taggad på en bra säsong även om Coronaviruset har ställt till det. Vi har en jättebra trupp i år och det kommer gå väldigt bra för oss, så det känns väldigt bra.


Vad övertygade dig att skriva på för klubben?

- Klubben har bra förutsättningar, jag har sett att historiskt sätt så har det gått väldigt bra för klubben och sedan tycker jag att vi har ett väldigt bra lag och tränare detta år. Klubben har en bra arena och ett bra gym så det var dem faktorerna som lockade mig.

 

Gillberg menar att han har jämförts med Arturo Vidal på grund av hans liknande egenskaper.

 

- Det är en spelare som jag ser väldigt mycket upp till och är stolt över att bli jämförd med honom. Jag är en tvåvägsspelare som kämpar väldigt mycket, vinner mycket boll, fördelar spel, vill vara med i anfalls- och försvarsspel och är en spelare som försöker vinna matcher.

 

Har du hunnit bekanta dig med laget och vem står du närmast?

- Jag har snart varit med laget i två månader och det är en väldigt bra trupp, en väldigt ung trupp dessutom. Det finns mycket talang att hämta i laget, alla är väldigt drivna och motiverade. När det kommer till att vara närmare någon än andra så är det ingen jag direkt kommit väldigt nära men det kommer att ändras med tiden såklart. 

 

På grund av Coronaviruset tränar klubben inte för tillfället, dock berättar Gillberg att han håller igång individuellt. 


- Jag försöker hålla igång så mycket det går. Jag gör allt från att simma, ute och springer och tränar hemma med boll. 

 

Vad har du för personliga målsättningar denna säsong?

- Det är att vinna så många matcher som möjligt och göra allt som krävs för att vi ska ta steget upp till division 1. Personligen för mig så vill jag såklart vara med och bidra med så mycket det går genom att spela och göra mycket bra resultat. 

 

Hur ser du på konkurrensen på mittfältet?

- Vi har väldigt bra spelare på mittfältet som Gabbe (Gabriel Aphrem red anm.) och Boris (Ljevar red anm.) framförallt. Jag ser upp till dem väldigt mycket och de är väldigt bra spelare som jag kan lära mig mycket av. Sedan tror jag att det finns stora chanser för mig att spela, jag ska göra det jag kan och sedan är det upp till tränaren. Jag tror att det kan bli ett bra mittfält i år.


Gillberg är inne på samma spår som Gabriel Aphrem och menar att Assyriska kan dra fördel av det ändrade spelschemat. 

 

- Jag vet att Assyriska har en väldigt stor supporterskara och det kommer självklart vara en fördel för oss. Ju fler som hejar på oss, desto bättre kommer att det gå. Vi är väldigt säkra på vår arena där vi under försäsongen har spelat många träningsmatcher så det är bara en fördel tycker jag. 


Vad tror du om årets säsong?
- Den är ju lite annorlunda, det är ingen som har varit med om detta tidigare. I år handlar det om att spetsa sin toppform eftersom det bara är halva säsongen så det gäller att köra allt vad man kan under en kortare period. Istället för en hel säsong så får man köra extremt hårt över en kortare säsong.

 

Har du ett meddelande till fansen?
- Försök komma ner på så många matcher som möjligt, vi får hålla koll på läget med viruset, annars vet jag att matcherna livesänds. Det går även att stötta klubben ekonomiskt på andra sätt så hjälp oss så mycket som möjligt så kommer vi göra vår del. Vi hoppas på en bra säsong trots att den är kortare. 

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩