Tahirovic klar för Assyriska FF: "Mittback med bra passningsfot"

Adi Tahirovic i träningsmatchen mot IFK Lidingö. [Foto: Morris Esa].

Adi Tahirovic i träningsmatchen mot IFK Lidingö. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Välkommen till klubben! Hur känns det?

- Tack, det känns bra! Jag är glad över att jag har kommit till sådan anrik klubb som Assyriska som har varit i Sveriges högsta division samt andradivision. Vi är inte där nu men vi hoppas på att ta klivet tillbaka till eliten igen.

 

Vad övertygade dig att skriva på för klubben?

- Det var ett enkelt val faktiskt, jag känner Stefan (Batan red anm.) och vi kom i kontakt. Det var inga konstigheter när han berättade för mig vart klubben är på väg och vad som väntas. Jag ville vara med på den resan så vi bollade snabbt och när jag gick hem så kändes det rätt att komma hit.

 

Berätta om dig själv som spelare

- Jag skulle först säga att jag främst är en lugn och sansad spelare med ett bra uppbyggnadsspel och stark i defensiven. Tidigare i yngre dagar spelade jag som innermittfältare och har därmed passningsfoten som stärker mitt spel. 

 

Adi Tahirovic spelar som mittback och konkurrerar med etablerade spelare som Nemrut Awrohum och Kyle Konwea, spelare som han respekterar.

 

- Som du nämner så är de erfarna spelare, speciellt Kyle (Konwea red anm.) som har varit med ett bra tag, så grabbarna vet vad de gör. Konkurrens är alltid bra och man utvecklar sig själv genom träning, så det är skönt med konkurrens. Sedan är det väldigt bra killar som hjälper mig ifall det skulle bli några konstigheter, men konkurrens gillar jag och jag har inte kommit hit bara för att, utan jag har kommit hit för att visa upp mig och konkurrera om en startplats.

 

Hur har omklädningsrummet tagit hand om dig hittills?

 

- Grabbarna tog emot mig direkt! Jag är en ganska enkel person att prata med så det var inga svårigheter att anpassa mig till gruppen. Jag kommer bra överens med allihopa så det var inga konstigheter där. 


På grund av Coronaviruset tränar klubben inte för tillfället, Tahirovic berättar dock vad han gör för att hålla igång under denna period.
 

- Jag tränar varje nästan varje dag, till och med två gånger om dagen, en fysisk träning samt en med boll. Jag har en vilodag om veckan så det blir ganska många pass per vecka för mig. 

 

När Barmasi frågar huruvida den individuella träningen kan säkerställas av Martin Augar genom att ge fria tyglar till spelarna eller att de rapporterar sin träning dagvis så menar Tahirovic att Augar litar på att varje spelare tar ansvar för sin individuella träning.

 

- Han har inte ställt några krav på oss genom inrapportering eller liknande utan jag tror att Martin (Augar red anm.) vill se oss ta eget ansvar och jag tror även att han och Bashar (Asmar red anm.) vet att vi kommer komma tillbaka i bra form när träningen kickar igång igen. 

 

Tahirovic berättar om hans personliga målsättningar samt vad han tror om årets säsong för Assyriska FF. 

 

- Mina personliga målsättningar är att spela så mycket jag kan, samtidigt är jag en spelare som ger 110 % och vill hjälpa laget så jag är en spelare som verkligen kommer ge allt jag kan. När det kommer till årets säsong för oss som lag så vill vi givetvis ta steget upp till division 1, jag tycker att supportrarna förtjänar det med tanke vad som har hänt de senaste åren och uppflyttning hade varit ett sätt att återgälda dem. 

  

Slutligen, har du ett meddelande till supportrarna?

 

- Ja absolut, det är bara att komma till Södertälje Fotbollsarena och stötta oss. Nu under dessa tider så vet man inte om matcherna kommer att spelas med publik, men det går alltid att kolla på oss genom livestream och på så sätt så stöttar ni klubben även ekonomiskt. Ni är vår tolfte spelare, som alla brukar säga. Jag kan garantera er att vi kommer göra allt vi kan för att återgälda er och återvinna ert förtroende för oss och jag hoppas vi ses på arenan så tar vi Assyriska där vi hör hemma.  

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩