Rohlin om Corona, truppen och serien

Kevin Rohlin i träningsmatchen mot IFK Lidingö (0-0).  [FOTO: Morris Esa].

Kevin Rohlin i träningsmatchen mot IFK Lidingö (0-0). [FOTO: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Hej Kevin! Hur är läget i truppen?
- Det är bra! Bra stämning, vi tränar på. Situationen är ju som den är men vi kör på. Alla tränar och vi är igång. Vi startade ju nyligen. Någon har varit sjuk och missat någon träning, men det har varit bra närvaro annars. De flesta har varit här och tränat.

Status på dig då? Hur känner du dig cirka en och en halv månad innan planerad seriestart?

- Det känns bra med mig, jag hade toppat formen innan uppehållet så jag fick ladda om och träna individuellt medan vi hade ledighet. Nu har vi ju kommit tillbaka så jag ska nog kunna toppa matchformen till seriestarten. Jag har varit skadefri och det känns bra hittills.

Hur känns det att gå tillbaka till träning efter er paus?
- Det är kul, roligt att träffa grabbarna och vara igång samtidigt som det är tråkigt med allt som händer runt omkring. Träningarna har varit bra, hög fart, alla är sugna liksom. Det är nu man vill spela fotboll.

Svenska Fotbollsförbundet tog beslutet att skjuta fram seriestarten till juni, vilket innebar en extra lång försäsong för fotbollssverige. Rohlin förklarar hur han ser på den långa försäsongen.

- Man vill ju spela matcher, det är ju därför man spelar så det blir ju speciellt för alla. Ingen har varit med om det här tidigare, men det viktigaste är att människor mår bra så det är bara att acceptera läget.

Hur känns att spela träningsmatch igen efter ett oväntat uppehåll?
- Om det är okej för förbundet och alla myndigheter så är det absolut kul att lira match. Man vill ju komma igång, det är en sak att träna, men i match så är det en helt annan grej och ska man förbereda sig för säsongen så behöver man spela matcher. Det är bara kul, sedan hoppas jag att det blir av så att vi får spela.

Med en lång försäsong kan det ha en fysisk påfrestning på ett lag, dock menar Rohlin att den långa försäsongen inte kommer att ha någon påverka på laget.

- Jag tror inte det, vi ska spela mindre matcher och vi har haft ett kortare uppehåll nu så jag tror inte det kommer påverka särskilt mycket. Det är klart att det blir annorlunda att ha haft en sådan lång försäsong men jag tror inte att det kommer att påverka oss.

Hur kommer en enkelserie ändra förutsättningarna för laget?
- Det gäller ju att hänga med från början liksom. Det är färre matcher och det gäller att vara redo från första matchen. Fler lag kan bli inblandade i både botten och toppen nu när det inte är lika många matcher så det gäller att komma väl förberedd.

Rohlin förklarar hur både han och hela laget har hanterat Coronakrisen.

- Vi följer alla riktlinjer och ser till så att man stannar hemma om man är sjuk och att vi inte sitter för nära varandra i omklädningsrummet, sedan på plan så kör vi ju på som vanligt. Vi måste respektera de riktlinjer som finns och klubben har påpekat det väldigt väl så vi håller oss till det.

Rohlin berättar hur planeringen ser ut för den kommande veckan.

- Vi tar vecka för vecka, vi har tränat på som vanligt denna vecka. Vi kan dock inte byta om som vanligt på arenan på grund av Corona. Vi tränar fyra dagar i veckan och vi hoppas på att få spela matcher. Nästa vecka kommer att se likadan ut men sedan vet vi inte då vi får ny information varje vecka.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩