Ingen revansch mot Newroz

Nahir Saliba var solid som en betongmur borta mot Newroz.  [FOTO: Morris Esa]

Nahir Saliba var solid som en betongmur borta mot Newroz. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

När andra matchen stod vid dörren hoppades båda lagen på en solskenshistoria men fick nöja sig med iskall fotboll i en stekande sol. Hemmalaget Newroz FC ställde upp en offensiv linje på pappret men verkade inte så effektivt. Assyriska i sin tur använde sig av mycket långbollar till en början där effektiviteten matchade hemmalagets.

Christian Aphrem fick återigen chansen från start efter mål i premiären och två i träningsmatchen mot Sundbyberg. Tyvärr fick inte han så mycket att arbeta med och verkade isolerad där han oftast föredrog säkerhet istället för att gå framåt.

Första halvlekens bästa spelare i min mening går till Linus Hillemar som skapade oreda för Newroz flertalet gånger. En av sekvenserna där han snor bollen och passar Antonio Yakoub nästan från halva plan är hög klass rakt igenom. Yakoub tog i sin tur ner bollen vackert, avslutade med vänsterfoten och tvingade målvakten till en räddning. Även frisparken som Nemrud Awrohum sånär nickar in skapas av Linus.

Första halvleken är Assyriska bättre med små marginaler där Newroz kontringar är orosmomentet som man fick se upp med. Det gjorde backlinjen utan några större problem. Till andra halvlek hoppades man att Assyriska kunde förvalta alla halvlägen men så blev det inte alls och matchen slutade 0-0. Farligaste chanserna skapades av Newroz med lite hjälp av vår egen försvarslinje. Sista utposten Nahir Saliba stod dock solid som en betongmur och måttade bort lägena galant.

Rent analytiskt blev vårt innermittfält alldeles för stillastående där säkert spel bakåt i banan vann över tanken om spel framåt. Där behövs det lite mer kreativt för att luckra upp motståndarna. En annan tveksam  aspekt är tillslagen på bollen i bra lägen i och utanför boxen som bör resultera i mål men det man helst vill få ordning på är valet av direktion när man går framåt.

Innan matchen och stora delar av de nittio minuter som spelades var känslan att tre poäng inte borde vara så svårt men efter hur matchen utvecklades bör man vara ganska nöjd med ett poäng som befäster Assyriskas position som en kandidat till att kliva upp till division ett. Positivt var även Uchenna Ike fick göra sina första spelminuter och att backlinjen tillsammans med Nahir Saliba stod upp utan större problem.

Att spela match i en sådan värme med en torr gräsmatta är inte lätt men fortfarande borde man ta en närmare titt på hur man bör anfalla i framtiden. Det finns gott om tid att passa in pusselbitarna nu när det blir sommaruppehåll och nästa matchdag blir 8 augusti borta mot IFK Kumla. Det är, utan tvekan, en väldigt spännande säsong som utspelar sig.
Skribent:Mrad Barsom