Blytung förlust mot Tyresö FF

En besviken Antonio Yakoub, som för övrigt gjorde en lyckad match.  [Foto: Morris Esa].

En besviken Antonio Yakoub, som för övrigt gjorde en lyckad match. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Det blev allt annat än en toppmatch men ett toppresultat för bortalaget. Båda lagen inledde lite slarvigt och med ett tempofattigt passningsspel. Tyresö FF var dock fysiska och pressade högt under stora delar av första halvlek. Första riktigt farliga chansen fick Assyriska genom Antonio Yakoub som nickar bollen i stolpen fint framspelad av Ikenna Uche.


Tyresö försökte skapa chanser utan att riktigt få till något riktigt farligt, inte förrän i den 28:e minuten lyckades man rinna genom i mitten och få till ett lågt avslut som betydde bortaledning. Slappt mittfält som matchen igenom reagerade sent på flertalet situationer både framåt och bakåt. 
Med lite tur kunde även Tyresö utöka sin ledning på ett friläge som chippas utanför. 


Det närmsta Assyriska kom en kvittering i första halvlek var en farlig nicksituation där Kyle Konwea millimetermissat och ett avslut signerad Antonio Yakoub.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Assyriska rättvist Tyresös ledning. En frispark som bortalagets målvakt på något sätt strular till en farlig situation. Bollen studsar på mållinjen och sedan ut som en retur till Benjamin Fadi, ostört sätter han bollen i buren. 

Som många matcher innan denna och det är många genom åren skulle det visa sig ge en annan effekt än väntat. Istället för att totalt ta över kommandot för egentligen är spelkvaliteten till Assyriskas fördel så sker det motsatta. Tyresö FF tar ledningen i matchminut 75 på ett misslyckat inlägg som Nahir Saliba borde plocka ner, boxa bort, till och med nicka bort. Nahir som denna säsong varit en klippa missade helt. Assyriska gör två byten efter ledningsmålet för Tyresö FF, dock menar Bashar Asmar att bytena inte riktigt gav effekt.


- Vi försökte få in mer energi, rörelse och löpningar i djupet, vi kanske inte fick exakt det vi önskade oss. Det gav inte den effekten som vi hade förväntat oss, menar Asmar.

Assyriska försöker få till en kvittering med Ikenna Uches fria nick inne i straffområdet som hetaste chans men tyvärr med oönskade resultat. 
Istället är det Tyresö FF som gör sitt tredje mål, ett passivt, nästintill sovande hemmalag tappar helt och hållet koncentrationen som straffar sig. Målet blev den sista vikten av bly som sänkte oss ner till botten. 


- Resultatet blir så här när man inte är tillräckligt gedigen i försvarsspelet, det blir så här när vi gör enkla misstag som leder till mål bakåt. Vi visste om vad för motståndare vi skulle möta och får en matchbild som vi förväntade oss, men återigen, det är för dålig rörelse där framme och alldeles för många bolltapp i mitten av banan som leder till kontringar bakåt och det visste vi skulle utnyttjas förklarar Augar.

Nu måste man på allvar börja se över helheten och även fundera ut varför man inte lyckas vinna matcher man stundtals dominerat och det viktigaste av allt, undvika mentala kollapser.
I nästa match ställs man mot Assyriska IF från Norrköping som för tillfället är sist i tabellen. 


- Mycket behöver förbättras inför matchen mot Assyriska IF, försvasspel, anfallsspel, spel utan boll och framförallt vara mer kliniska med våra chanser då vi inte är tillräckligt effektiva, avslutar Augar.


Lyckas man inte få ihop kollektivet samt justera balansen kommer det inte att bli enkelt. 


Mrad Barsom

 

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩