Assyriska håller liv i toppstriden

I gårdagens match mot AIF gjorde skyttekungen Antonio Yakoub inga mål men han låg bakom båda målen efter klokt och moget spel.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

I gårdagens match mot AIF gjorde skyttekungen Antonio Yakoub inga mål men han låg bakom båda målen efter klokt och moget spel. [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Det var en ödesmättad stämning i klubben efter den tunga förlusten hemma mot Tyresö FF förra veckan. Kapten Nemrud Awrohum var avstängd och två andra erfarna spelare, Boris Ljevar och Kevin Rohlin, avstod träningsveckan och kom inte till spel borta mot Assyriska IF Norrköping. Det var en gråmulen eftermiddag och publiken var begränsad till 50 personer. Det var med andra ord ett prestigemöte som kunde ha haft bättre förutsättningar till att bli en publikfest med vacker fotboll.

Mamre IP var tungsprunget med sitt långa gräs som drog ner på farten, precis som förra året. Till skillnad från förra året skulle dock siffrorna bli de omvända. Matchen inleds till AIF fördel då Assyriska FF fattar felbeslut direkt som leder till hörna bakåt. Strax efter har AIF även ett skott strax utanför gästernas mål där AFF är lite för nonchalanta i försvarsspelet.

I den 20:e minuten Får AFF en en frispark som når Antonio Yakoub i straffområdet, Yakoub klackar den bakom ryggen till en rusande Adi Tahirovic som stöter in bollen i mål, men tyvärr döms målet bort p g a offside. Två minuter senare vinner Assyriska bollen högt upp i banan och det är återigen Yakoub som, med en fantastisk djupledspassning, hittar en löpande Christian Aphrem som sätter dit ledningsmålet.

Med 10 minuter kvar av första halvlek får AIF ett farligt läge men då står Assyriskas fenomenale Nahir Saliba där och gör en myckt fin och viktig räddning. Även Yakoub har ett skott som smiter förbi AIF-målvaktens högra stolpe precis i slutet på första halvlek. Assyriska FF går till halvtidsvila med en välförtjänt 1-0 ledning.

Andra halvleken inleder AFF starkt och redan i 47 minuten vinner Gabriel Aphrem bollen högt upp i banan och hittar Yakoub i boxen som passar tillbaka till Gabbe som skjuter mot mål, målvakten räddar men Uchenna Ike är där och rakar in 2-0 till gästerna.

- Efter 2-0 målet tycker jag att vi har full kontroll på spelet och jobbar hårt i det hala underlaget och släpper inte till något, säger huvudtränare Marti Augar direkt efter matchen.

Assyriska hade flera chanser att öka på sin ledning som t ex i den 75:e minuten, när Kevin Sharro hittar fram till "Uche" med en fin passning. "Uche" är helt fri men från nära håll lyckas AIF-målvakten göra en grym räddning. Domaren har aldrig varit så nära att skriva 3-0 i målprotokollet.

AIF försökte skapa en slutforcering som aldrig blev farlig och matchen slutar med 2-0 till gästande Assyriska FF. Antonio Yakoub var återigen den avgörande faktorn. Med sina smarta löpningar och fina spelsinne låg han bakom båda målen i dagens match. När han inte gör mål själv lyfter han upp laget genom att ständigt hitta nya smarta löpningsvägar och fina passningar.

- Inför denna match var vi som grupp bestämda att studsa tillbaka till vinnarspåret vilket känns skönt att göra, konstaterar Augar.

Nästa match, som är ännu en toppstrid, spelas nu på lördag borta mot Trosa/Vagnhärad kl 16:00. LT kommer återigen att livestreama matchen.

Skribent:Redaktionen