Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"

Johan David och Martin Augar i matchen mot Arameisk-Syrianska IF. [Foto: Morris Esa].

Johan David och Martin Augar i matchen mot Arameisk-Syrianska IF. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Assyriska vann med hela 4-0 mot Arameisk-Syrianska IF, detta sade Augar om matchen. 

 

- Vi inleder lite taskigt tycker jag, vi har alldeles för långa avstånd mellan vårt mittfält och backlinje samt stod vårt centrala mittfältspar långt ifrån varandra. Det tar oss ungefär 23-24 minuter för oss att ta oss in i matchen och där är vi bättre med ett förbättrat presspel och synk i passningsspelet. Vi tar ledningen med 1-0 och går till halvtidsvila med ett lugn. Under halvtiden pratade om att vi inte får ligga långt ifrån varandra och framförallt att vi inte får sätta press när vi är oorganiserade, vilket var det som hände under inledningen av första halvlek, inleder Augar. 

 

Assyriska inledde andra halvlek starkare än första och var bättre än Arameisk-Syrianska IF.

 

- Vi bytte in Ramez Matti på högerkanten och jag tycker att spelet där var vi bättre än dem och gör 2-0 vilket ger oss energi. Efter 2-0 så tycker jag att vi blev lite tillbakadragna där Arameiska tar över spelet, men därefter är det en ganska jämn match. Vi gör 3-0 och gör byten som även ger oss 4-0, summa summarum så var det en stabil insats och håller nollan återigen, vilket är fantastiskt, vi gör även fyra mål framåt och det är rätt spelare som gör dem, fortsätter Augar. 

 

BK Forward och Åtvidabergs FF tappade poäng i deras respektive matcher, dock menar Bashar att de försökte att inte tänka på det.

 

- Vi försökte tänka på vår match och det vi har tränat på. Vi pratade inte ens om de andra resultaten, utan vi fokuserade på oss, menar assisterande tränare Bashar Asmar.

 

Men kände ni att killarna var extra motiverade idag?

 

- Det är svårt att undvika det hur mycket än vi försöker göra, så är det ju, säger Augar med ett leende på läpparna.

- Vi försöker att få killarna med oss här och nu och fokusera på våra matcher.

 

Assyriska FF har +17 i målskillnad, vilket ger Assyriska en fördel om laget hamnar på samma poäng som en toppkonkurrent.

 

- Anledningen till att vi har lyckats få denna målskillnad är på grund av att laget jobbar stenhårt i försvar och i anfall. Vi har skapat en balans där vi är betydligt bättre i defensiven och i offensiven, menar Augar.

 

Vad sades i omklädningsrummet efter matchen?

 

- Att det är fantastiskt skönt att återigen vinna på hemmaplan, fyra mål framåt och noll mål bakåt. Den matchen är dock historia imorgon och vi jobbar stenhårt på varje träning för att förbereda oss inför nästa match, säger Augar.

 

Nästa match är mot Huddinge IF på naturgräs och Augar förklarar hur de förbereder sig inför mathen.

 

- Vi kommer att träna på naturgräs hela veckan, lite för att bygga upp känsla, men jag tror inte det är så avgörande. Vi möter. Ett Huddinge som absolut är bra, tog poäng senast mot BK Forward och där handlar det om en ny match med en annan karaktär av match, menar Augar.

 

Status kring Boris Ljevar och Kevin Rohlin?

 

- De är tillbaka i träning, de ser fina ut och behöver någon vecka till, men vi får se hur veckan utvecklar sig för att sedan ta ett beslut i slutet av veckan, säger Asmar.

 

15 oktober kommer ett beslut kring publikfrågan där 500 åskådare kan släppas in till arenorna runt om i Sverige. Assyriska FF har dock fortfarande inte tagit ett beslut om det kommer att släppas publik in vid ett eventuellt godkännande av FHM och regeringen. 

 

Kan laget bli tagna av stundens allvar eller bli extra motiverade om 500 åskådare befinner sig på plats mot Rynninge IK?

 

- Både och tror jag, det är lite nerver men det är klart att vi vill ha in publiken, det finns absolut ingen tvekan om och just när laget mår bra så hoppas jag verkligen att vi kan få in publik till sista matchen, avslutar Augar.

 

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩