Tung seger inför avgörandet

En mycket glad Christian Aphrem som springer mot sina lagkamrater efter sitt första mål i matchen.  [Foto: Morris Esa]

En mycket glad Christian Aphrem som springer mot sina lagkamrater efter sitt första mål i matchen. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Förutom regnet och hemmalaget var även gräset ett hinder. Det lag som kunde bemästra elementen bäst visade sig bli Assyriska FF.

Assyriska ställde upp med en annorlunda backlinje än vanligtvis, där Boris Ljevar fick vikariera istället för Kyle Konwea.

-  Kyle var tveksam till spel och där ville vi inte chansa, valet föll på Boris (Ljevar, red anm.) där vi behövde lite rutin och erfarenhet, säger huvudtränare Martin Augar.

Tillställningen började inledningsvis ganska jämt. Huddinge IF kunde tidigt ta ledningen på ett friläge men Nahir Saliba ville annat och parerade avslutet med sina långa ben. Assyriska kontrade med en chans signerad Amani Biregeyi. 

- Vi får en sisådär start, för att sedan komma in i matchen, fortsätter Augar.

Assyriska började sedan visa en lite bättre teknik i sitt grundspel, speciellt en för dagen excellent Uchenna Ike som sög ner och behandlade bollen som en pizzabagare behandlar en känslig deg. 

Ganska logiskt blev han även första målskytt eller rättare sagt, målnickare. En frispark utanför straffområdet som Gabriel Aphrem slår in lurigt mellan försvar och målvakt leder till chansen som Uchenna Ike knoppar in med huvudet.

En jämn halvlek med mycket kamp på en tung gräsplan som tagit enormt med stryk av regnet som inte ville ge med sig. Halvtid och genomblöta spelare marscherar mot omklädningsrummen. 

- Det var en ganska svårspelad match, vi pratade i halvtid om att vi tog för stressiga beslut vilket ledde till dåliga insatser, vi sade även att vi behövde köra ett mer direkt spel då det inte gick att rulla boll här, analyserar Augar.

I halvtid genomför Augar ett byte som direkt ger avkastning. Inbytte Christian Aphrem smäller till med ett vänsteravslut i sin första bolltouch. Vackert framspelad av Amani Biregeyi som gjorde sin bästa match sedan ankomsten till Assyriska. 

 - Amani fick smyga in som en nummer tio roll och gör det bra. Vi får en bra löpning av Christian som får bollen av Amani och gör 0-2, säger Augar.

När två noll målet kom öppnades himmelen upp och regnet slutade forsa helt. Som nervös åskådare började man koppla ihop önsketankar om att detta nu var helt klart. Spelet visade inga tecken på något annat.

- Efter 0-2 känner jag att vi har bra kontroll, menar Augar.

Trots en felaktig dömd straffspark till hemmalaget som Nahir Saliba, just nu kanske divison 2:s bästa målvakt räddade galant kändes Assyriska stabila.

- Det kändes riktigt bra faktiskt, tror att lagkamraterna håller med mig där och det är skönt med vinsten. Det var synd att man inte fick hålla nollan, men man tänker på laget före jaget och det är de tre poängen som räknas, säger en straffräddande Nahir Saliba.

- Vad ska man säga? Alla som såg matchen, det talar för sig själv. Han stänger igen och räddar oss, synd att han släppte in ett mål när han förtjänade nollan. Han är en viktig kugge och visar det återigen, säger målvaktstränaren Johan David.

Det konfirmerades med ett tredje mål även den signerad Christian Aphrem, ett avslut med insidan av högerfoten som satt som ett smäck i nätmaskorna. Uchenna Ike stod för förarbetet på ett utomordentligt sätt.

Precis som tankarna svävar fritt svänger även fotbollsmatcher sin egen väg. Helt plötsligt tar Huddinge IF total kontroll över händelserna, skapar chanser på löpande band som Nahir Saliba parerar med bravur. Reduceringen kom till slut välförtjänt och pressen fortsatte. Hemmalaget vara nära ytterlige en reducering men kom inte närmare än så. 

- Det går alltid att diskutera om man skulle göra bytet tidigare men just då kände jag att vi inte behövde det, kanske att vi skulle ha gjort det fem-tio minuter tidigare, kommenterar Augar.

Assyriska vinner till slut välförtjänt sett till hela matchen med 1-3. En viktig seger som fortfarande håller oss i förarsätet till ett direkt avancemang.

- Det känns skönt och underbart att fortsätta på vinnarspåret, vi ska njuta av idag för att sedan förbereda oss på bästa möjliga sätt., säger Augar.


Till säsongens sista match hoppades Assyriska FF kunna öppna upp för en större publik på 500 personer om regeringen skulle komma med positiva besked - dessvärre blev det ingen ändring i restriktionerna.


- För att vara helt ärlig tycker jag att själva beslutet är ogrundat, det är fullt på restauranger och gallerior, så varför skulle det inte kunna vara så på arenan? Tyvärr är det så här och våra fans får följa oss utanför arenan. Jag lider med dem då jag hade hoppats på att de fick vara på plats, det är dock bara något vi får acceptera, konstaterar Augar.


Samtidigt tog alla topplag tre poäng. En match kvar och en känsla säger mig att detta kommer bli en rafflande avslutning.  Nu hoppas vi bara att grabbarna laddar om till sista matchen på Lördag den 17:e oktober hemma mot Rynninge IK som slåss för att hålla sig kvar.

Vi får även hålla tummarna att Trosa-Vagnhärad SK och Arameisk-Syrianska IF ställer upp på en rejäl kamp mot toppkonkurrenterna. Spänning kommer i alla fall inte vara en bristvara, var så säkra.
Skribent:Mrad Barsom & Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩