P19 klara för final i DM för juniorer

Förra året vann detta lag finalen för DM i 16 års-klassen, nu är de klara för final i DM för juniorer.  [FOTO: Redaktionen]

Förra året vann detta lag finalen för DM i 16 års-klassen, nu är de klara för final i DM för juniorer. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Länge var det oklart om det skulle spelas något DM över huvudtaget denna märkliga säsong 2020. Beslut fattades dock att DM skulle genomföras. Vårt P19 lag antog utmaningen och nu är man framme i final och möter där AFC på bortaplan. En tuff och svår match väntar mot ett AFC som kvalificerade sig för final genom att i sin semifinal vinna över Katrineholms SK med hela 10-1.

Assyriska i sin tur mötte FC Somtuna på hemmaplan i sin semifinal. Lagen har aldrig tidigare mötts och det vi hade att gå på var att Somtuna i sin grupp hade bland annat AFC som man förlorat med 2-0 emot. Detta skickade signaler till att det gällde att vara på tårna inför denna match.

På en gråmulen Arena startade matchen och efter en lite trevande start så gör Assyriska 1-0 i den 24:e matchminuten. Resultatet står sig halvleken ut och i ett kylslaget väder så går spelarna in till halvtidspaus för att gå igenom hur nästa halvlek ska genomföras.

Matchen fortlöper och Assyriska tar över allt mer av spelet ju längre halvleken fortskrider. I den 76:e matchminuten så får hemmalaget lite av en islossning där man punkterar matchen genom tre snabba mål på 8 (!) minuter - dessa tre mål betyder 4-0 i hemmalagets favör och 4-0 blir även slutresultatet. Finalplatsen är säkrad!

Finalen spels på Tunavallen tisdagen den 20 oktober och vi håller alla tummar vi har för att de vitklädda ska få med sig ett DM-guld hem till klubbhuset. Lycka till i finalen grabbar!
Skribent:Redaktionen