Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern

Det blev guldhattar, konfetti och champagne för årets upplaga av Assyriska FF, som får spela division 1 fotboll kommande säsong.  [Foto: Morris Esa]

Det blev guldhattar, konfetti och champagne för årets upplaga av Assyriska FF, som får spela division 1 fotboll kommande säsong. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Efter en ganska seg inledning på ungefär tjugo minuter överlevde inte Rynninge IK Assyriskas fina spel. Denna dag sparkade vi bort ett spöke, tog ett kliv och sådde tillbaka intresset hos många människor därute.

- Det känns underbart att det äntligen är klart, säger Martin Augar.

Christian Aphrem inledde målskyttet som släppte alla nerver. Ett stenhårt skott som målvakten tappar in, efter målet tittade vi inte bakåt en enda gång. En vacker framspelning till Amani Biregeyi signerad Uchenna Ike gav 2-0 via touch på bortaförsvaret. I minut 43 får Assyriska en farlig frispark som Boris Lejvar förvaltar på bästa sätt, helt otagbart i närmaste kryss.

Andra halvlek blev mest en harmonisk transportsträcka fullspäckad med exeptionella målskyttar och prestationer som fick leenden att skina. Adi Tahirovic stänkte dit 4-0 med en kanon i nättaket, kort därefter lyckades Christian Aphrem smita förbi både målvakt och försvarare som om han bar en kappa med hemliga krafter där osynlighet var superkraften. Lika osynlig var han inte när han fick gult kort i firandet eller så hade domaren andra krafter.

Med tjugo minuter kvar assisterades Uchenna Ike av Amani Biregeyi och på volley sätter han 6-0. Innan domaren blåste av tillställningen hann Antonio Yakoub bränna en straff, men vad gör det när han presterat kanoner under hela säsongen och vinner interna skytteligan. Avslutningsvis lyckades även Kevin Sharro skriva in sig i målprotokollet när han fastställde slutresultatet till hela 7-0.

- Hela veckan har varit fantastisk, varenda träning så har det varit full fokus med jättebra kvalitet och tempo. Idag tycker jag vi tömmer ut oss rejält och det kändes närmare 8-0 eller 9-0 än ett mål bakåt, menar Augar.

Glada scener varvades med lättnadens suckar. Hela laget gjorde en gedigen insats och visade vilket lag som är det bästa denna säsong. Grattis till laget, ledarna, publiken, Södertälje och Paul Eichoue som även han bidrog med energi trots sin fysiska frånvaro. Vila i frid, detta var för dig.


Denna resa har haft ett satt mål med många hinder och överraskningar som sakteligen kommer uppnås. Glädjen vet inga gränser och förhoppningsvis sprids detta vidare till många viktiga pjäser därute som kan bidra med kompetens och energi. Man måste se framåt och glömma det negativa som varit. Få kan göra mycket men inte allt.

Ännu en gång vill jag gratta laget som etsats till en fantastisk positiv grupp. Harmoni och glädje har varit väldigt viktiga faktorer som bidragit till dessa positiva resultat både på och utanför fotbollsplan. Man kan skriva en hel bok i pocketform om denna dag som innehållit det mesta men väljer att luta mig tillbaka och nöja mig med att njuta samt påminna Erik Niva om sitt löfte att infinna sig på arenan när vi tagit nästa steg. 

- Vi ska försöka fira detta på bästa sätt och njuta, för att sedan njuta lite till, avslutar Augar.

Grattis till Södertälje som stad och grattis till Assyriska FF som förening. Tack för denna udda säsong och ser redan fram emot nästa.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩