Resan tillbaka har börjat

BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU!

Ett och ett halvt år har passerat sedan ett decimerat årsmöte valde mig som ordförande för klubben i varje assyriers hjärta och de många Södertäljebor som följt klubben i många år. Det var nyårsafton om man räknar assyrisk tideräkning, 31 mars 2019, men det var allt annat än glädje som låg i luften.

Klubben var degraderad till spel i division 2, med en stor skatteskuld, en revison för år 2018 och en stämning från en tidigare anställd. Inte konstigt att supportrarna var besvikna och nedbrutna. Intresset var lågt, vi var knappt trettiofem personer på årsmötet, inklusive oss som skulle väljas till ny styrelse.

Där och då slog vi fast att vårt kortsiktiga mål var att fokusera på att bygga upp en organisation, satsa på vår ungdomsverksamhet och börja betala tillbaka våra skulder. Vi sade också att femårsplanen var att vi skulle vara tillbaka inom eliten med den största ungdomsverksamheten i Södermanland och en sund ekonomi - med andra ord en sund och välmående elitklubb det år vi firar 50 års jubileum.

Att gå från en elitklubb med fyra heltidsanställda till att spela division 2 med enbart ideella krafter har visat sig vara en extrem utmaning, speciellt med tanke på att vi samtidigt inför varandra lovade att hålla våra löften om organisation, ungdomsverksamhet och skulder. Förutom de få supportrar och sponsorer som valde att fortsätta stå vid vår sida har vi känt oss otroligt ensamma, och då syftar jag inte enbart på tomma läktare p g a pandemin.

Många av mina samtal med supportrar och sponsorer har börjat med att jag ber om ursäkt för att klubben hamnat i denna sits. Jag har stor förståelse för besvikelsen och sorgen för att favoritklubben har slagit in på fel väg och hamnat långt utanför rampljuset. Eftersom vi står så nära klubben färgar det av sig och vi tar det personligt, det blir något sorts hatkärlek.

Därför har vi inte heller kallat till några fler krismöten, trots att krisen har varit överhängande. Vi har inte tagit initiativ till några insamlingar, fast vi ofta har behövt det. Vi har fokuserat på vår uppgift och försökt leverera allt vi lovat med minsta möjliga resurser. Vårt fokus var att hålla skeppet flytande och ro sakta framåt, medan vi sakta tömde båten på vatten.

I lördags vann vi ändå vår serie och avancerade till division 1, det var 13 år sedan vi vann en serie. Vi vann en tuff serie med ett lag bestående till hälften av egna produkter och en snittålder på 22 år. Vi är nu ett steg ifrån Superettan, ett steg från eliten och då är frågan; vilken sorts klubb vill vi att Assyriska FF ska vara?

Som styrelse vill fortsätta det bygge vi jobbat med under två säsonger, vi vill bygga vidare på vår organisation, utveckla vår ungdomsverksamhet och vi vill fortsätta betala tillbaka våra skulder. Men i division 1 behöver vi alla växla upp minst en växel: styrelse, ledare och spelare.

Men även supportrar och sponsorer behöver visa sig. Vi kommer inte att klara kommande år utan hjälp av er, utan er kärlek och värme är Assyriska FF som en kropp utan hjärta. Resan tillbaka har börjat, var med oss från början.

BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU!

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩