Återvändarna

Younas Messaoudi och Gino Berg är tillbaka där de hör hemma.  [FOTO: Mrad Barsom]

Younas Messaoudi och Gino Berg är tillbaka där de hör hemma. [FOTO: Mrad Barsom] · Foto: Mrad Barsom

De flesta som följt Assyriskas ungdomsfotboll vet vilka dessa två unga herrar är, efter årets säsong är förhoppningarna att hela staden ska veta vem de är. Tillbaka till framtiden filmerna har nästan alla sett, dags för Assyriska att skriva sin egen del. De är unga, de är framtiden och de är tillbaka.

Linkande in på kansliet som just nu fungerar som en slags allt i allo zon där spelare, ledare, tränare, redaktionen, styrelsemedlemmar och annat folk som bara tittar förbi en kortis möts fram och tillbaka. I ena rummet står lådorna med årets nya matchdräkter redo att storleksprovas, i det andra rummet sänder vi ett Webbinar som pilot i förhoppning att det ska bli en stående punkt framöver i Assyriskas verksamhet och i mitten spelas det pingis till kaffesugna ledare som bakgrundsåskådare.

Det är trångt och lite stökigt p g a ombyggnationen och renoveringen av arenan, men stämningen är hög och hjärtlig. Det är just nu full aktivitet i alla led. Nyduschade och klara med dagens träning kommer de till slut in. Den ena lång och smal, den andra en kombination mellan Youri Djorkaeff och Genaro Gatusso. Vid första anblicken kunde inte skillnaderna vara större.

Jag välkomnar Gino Berg och Younas Messaoudi med en order om att sitta för en snabb bild, sminket hinner vi inte med fick de höra. Sedan låser vi in oss i ett tomt rum och kör på, stämningen är god och killarna har hjärtat på rätt plats inser jag ganska snabbt. Spelarna fick svara på samma fråga men med premissen att de inte fick kopiera varandra.

Berätta lite om dig själv och din fotbollsbakgrund

Gino: Är 22 år gammal, bott i Hovsjö och spelat i Assyriska hela mitt liv mer eller mindre om man räknar bort min utflykt till norrland där jag spelade en sejour för att mogna som människa och spelare. Är mycket familjär av mig. Just nu studerar jag upp betyg vid sidan om fotbollen.

Younas: Younas heter jag och bor i Alby, varit i Assyriska nästan hela mitt fotbollsliv där jag även ingick i Superettantruppen med legender som Ghassan, Edmond och Zoran, det var fina minnen. Kommit tillbaka efter en skada som fick mig att gå ner lite i motivation men nu är det all in. Sikta mot månen och som sämst landa på molnen. Läser till företagsekonom och jobbar vid sidan inom lager.

Har du haft någon förebild som fotbollsspelare?
G:
Ingen speciell, men Messi har jag följt ett bra tag.
Y: Ronaldinho och Iniesta som gav det lilla extra att vara glad åt.

Vad har du för ambitioner som fotbollsspelare? Vart är ni om fem år?
G:
Självklart att ta sig ut bland dem andra i Europa, annars är det ingen mening att satsa om man inte ska sikta högt.
Y: Bli den bästa versionen av mig själv för det vet jag kan räcka långt. Att bli proffs och spela Champions League är grädden på tårtan.

Seriepremiären närmar sig med stormsteg. Vad ska vi ha för förväntningar på Assyriska den här säsongen?
G:
Man ska inte räkna bort oss alls, vi har en bra mix som säkerligen kommer kryddas på med några spelare till. Jag tror innerligt på att vi kommer vara med bland topplagen.
Y: Till att börja med, en vinst i premiären sedan börja beta av serien där varje match ska ses som en final. Laget har en stor potential och tillhör bland dem yngsta trupperna i landet skulle jag gissa på.

Vilken spelare tycker du att publiken på Arenan ska ha extra koll på den här säsongen?
G:
Svår fråga, men Antonio Yakoub och Nahir Saliba får jag säga till slut. Det finns många som är där och nosar.
Y: Jäklar, tänkte säga samma sak. Då får jag väl säga Diaby.

Favoritlag?
G:
Barcelona och Assyriska.
Y: Barcelona.

Här påminner jag båda om att det kanske är dags att byta lag, till och med Messi vill byta. Vi skrattar och går vidare med en gjuten funderare.

Hur har din första tid i Assyriska varit?
G:
Bara bra, känns som att man kommit hem, nästan som man aldrig lämnat alls. Norrland var en bra läxa och en plats där jag mognade som spelare och människa. Nu är det ett nytt kapitel som förhoppningsvis kan krönas med ett innehåll värt Nobelpriset i litteratur.
Y: Varm, rolig och hemmakänsla. Här har jag de bästa minnena som fotbollsspelare och vill gärna bygga på dem. Det är helt enkelt oerhört kul att vara här.

Vad kommer du tillföra laget?
G:
Fart, aggressivitet och djupledsspel som kommer reslutera i mål.
Y: Prestera resultat och lägga en målsättning på att dominera motståndarna.

Vad är dina personliga målsättningar för året?
G:
Vara en del av laget och betyda något när säsongen summeras.
Y: Spela, spela och spela. Jag vill vinna och bidra på och utanför plan.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
G:
Taggad och hoppas på att restriktionerna släpper innan start. Spelarna och sporten behöver publiken, det är bara att titta på TV hur tamt det ser ut med tomma arenor. Det går att lösa, arenorna är så pass stora och kan anpassas.
Y: Tufft med Corona som håller publiken borta vilket är en stor del av känslan. Man vill bli uppskattad och leverera glädje tillbaka. Men jag är redo oavsett, bara att köra på.

Vilka tror ni kommer vara favoriter till att ta klivet upp?
G:
Ointressant egentligen att titta på andra lag, så jag säger AFF.
Y: Det är en svår serie med långa bortaresor, det är vi medvetna om men vi spelar för att vinna så lägger inte mycket fokus på de andra.

Har ni koll på damernas satsning?
G:
Javisst, kanske inte i detalj men har läst i tidningar/hemsidan och vi båda känner Patricia Aphrem (herrlagets fystränare, red.anm.). Tycker det är väldigt roligt att de är igång, det har sett bra ut på träningar.
Y: Ja då, hört att det kommit spelare på prov från utlandet, de har en bra mix  och kan få till det om man fortsätter på samma spår.

Hur är tränarduon?
G:
De har varit duktiga och det är alltid spännande att försöka förstå spelets upplägg. De kan även mycket fotboll i överlag.
Y: Det har varit bra upplägg och kommer säkert bli ännu bättre. De verkar vara en bra kombination.

Det var allt för mig, tack för er tid grabbar och önskar er all lycka. Vi ses säkerligen många gånger framöver.

När jag lämnar kansliet hörs fortfrande pingisbollens duns i bakgrunden, fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩