STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 221 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Nyförvärven firar sina mål. Quinton Christina och Younas Messaoudi stod för var sitt mål när Assyriska FF tog sin första träningsseger. [FOTO: NMT Media]

Rafflande anfallspel mot seriekonkurrenten

 

Det blev målrikt i den rafflande bortamatchen mot seriekonkurrenten Gefle IF på lördagseftermiddagen. Både rutinerade målskyttar och nyförvärv hamnade i målprotokollet när Assyriska till slut vann med 4-3.

 

Assyriska FF brukar förlägga sina träningsmatcher till hemmaborgen Södertälje Fotbollsarena. Men på lördagsförmiddagen satte sig laget på bussen norrut mot Gävle och Gävlevallen för att möta topptippade seriekonkurrenten Gefle IF, som av Sportbladet tippats att knipa andraplatsen i årets serie.

Assyriska meddelade på förhand att man med denna match ska börja mönstra en tänkt startelva. Då förstemålvakten Nahir Saliba saknades ställde man dock upp med nyförvärvet, från Fanna BK, Jasmin Ljuca i mål. I backlinjen återfanns lagkapten Nemrud Awrohum, Adi Tahirovic, Eufrat Barmousa och Mamadoba Diaby. Kyle Konwea är fortfarande på rehab-träning och inte redo för match.

På mittfältet spelade Gino Berg, Younas Messaoudi, Quinton Christina och provspelande Raies Roshanali, som samtliga skulle spela avgörande roller. I anfallspositionerna återfanns våra pålitliga målskyttar från förra året Antonio Yakoub och Uchenna "Uche" Ike som innan domaren blåste av matchen skulle noteras för varsitt mål. På bänken hade Assyriska Malte Häggqvist (mv), Essel Sampson, Kevbin Rohlin, Christian Aphrem, Marcus Linday, Oskar Wener och Gabriel Aphrem.

Assyriska FF visade ganska tydligt i början på matchen att man var sugen på att spela en snabb och anfallsglad fotboll och man kom fram till avslut gång på gång. Men det var ändå hemmalaget som tog ledningen genom en frispark som nickades in från ganska nära håll. Men Assyriskas svar dröjde inte mer än två minuter när provspelande Roshanali stressade målvakten till att passa bollen till Uche som iskallt placerade bollen till 1-1.

Därefter tog Assyriska tag i spelet och 2-1 kom genom ett drömmål av nyförvärvet Quinton Christina som sköt ett tungt skott från utanför straffområdet där bollen gick ribba in. Mycket snyggt. I slutet på halvleken fick Gefle en mycket tveksamt dömd straff, ingen förstod vad som hade hänt men domaren hade hittat något oschysst som inte ens repriserna kunde se. Det var en vanlig kamp om bollen där inget ojust syntes, men straff blåstes det ialla fall och den förvaltades till 2-2. Två mål på fasta situationer till hemmalaget alltså.

Det blev inga byten för Assyriska i halvtid utan laget fortsatte att trumma på och tro på sitt eget spel. Det gav resultat när Diaby fick ta en frispark från höger sida, ett lågt skott som målvakten tvingades lämna retur på. Returen sköts bestämt in av Messaoudi och Assyriska tog återigen ledningen med 3-2.

Med en halvtimme kvar av matchen kom en ny delikatess i en fin spelvändning som uppfattades av Uche, som på mittplan hittade en fin passning till en löpande Berg som hade Yakoub med sig - det var som taget ur en instruktionsbok på lyckade spelvändningar. Vindsnabbe Berg spelade osjäviskt fram Yakoub som bara hade att raka in 4-2 till bortalaget.

Därefter började Gefle IF mer och mer ta över matchen och var ett bortdömt mål och en ribbträff från att kvittera, men närmare än ett tröstmål kom Gävlelaget aldrig och matchen slutade 4-3 i Assyriskas favör.

Nästa träningsmatch spelas lördag 27 februari hemma mot Sollentuna FK kl 13:00.

 

 

Publicerad: 21 feb 2021 (20:00) i kategorin Senior

Skribent: Redaktionen

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Fortfarande motvind
Senior 19 apr 2021 av Mrad Barsom
Ett fall framåt
Senior 11 apr 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Kollektiv kollaps i premiären
Senior 6 apr 2021 (15:00)
Ännu en premiär utan publik
Nyheter 5 apr 2021 av Redaktionen
Den flygande holländaren har landat i Södertälje
Senior 3 apr 2021 (06:00) av Mrad Barsom
God fortsättning - nu börjar säsongen
Krönika 2 apr 2021 av Moussa Esa
Oavgjort i genrepet mot Linköping
Senior 28 mar 2021 av Mrad Barsom
Ingen fest när kusinerna kom på besök
Senior 20 mar 2021 (22:00)
Många förmåner med nytt medlemssystem
Nyheter 18 mar 2021 (14:00) av Redaktionen
Moussa Corso Traoré klar för Assyriska FF
Senior 16 mar 2021 (21:00) av Emanuel Barmasi
Delad pott mot omdöpta IK Frej
Senior 14 mar 2021 av Mrad Barsom
En karibisk bris från Holland
Senior 12 mar 2021 (10:00) av Mrad Barsom
Kallelse till årsmöte
Nyheter 10 mar 2021 av Redaktionen
Multi Rehab stärker Assyriskas ledarstab
Nyheter 9 mar 2021 av Redaktionen
I dagens storm finns ett lugn
Senior 8 mar 2021 av Mrad Barsom
Assyriska besegrade ännu en seriekonkurrent
Senior 7 mar 2021 av Redaktionen
Wener tar steget från femman till Ettan
Senior 2 mar 2021 av Redaktionen
Försäsongen fortsätter: "Det finns potential i laget"
Nyheter 1 mar 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Skadedrabbat Assyriska föll mot Sollentuna
Senior 27 feb 2021 av Mrad Barsom
Assyriska FF livesänder fem träningsmatcher
AFF TV 26 feb 2021 av Redaktionen

ERBJUDANDE

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta