Skadedrabbat Assyriska föll mot Sollentuna

17-årige Marcus Linday fick 90 minuter och tackade med sitt första mål för A-laget.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

17-årige Marcus Linday fick 90 minuter och tackade med sitt första mål för A-laget. [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Träningståget rullar vidare och denna helg besöktes arenan av Sollentuna FK från norra Stockholmsområdet. Sollentuna som också de spelat en fröjdefull fotboll genom åren, laget kom trea förra året, ställde upp med ett ganska offensivt lag. Hemmalaget i vitt mönstrade ett lag som saknade spelare som Uchenna Ikke, Antonio Yakoub, Kyle Konwea, Linus Hillemar, Amani Biregeyi och Eufrat Barmousa. Lägg därtill några tilltänkta nyförvärv så förstår ni att det var ett decimerat Assyriska som Sollentuna mötte.

Inför tomma läktare med perfekta väderförhållanden började matchen fullt svingande. Direkt efter signal fick Assyriska ett friläge som tyvärr inte förvaltades av provspelaren Can Memisoglu. Förarbetet stod 17-årige Marcus Linday för. Tio minuter in i halvleken tog bortalaget ledningen via ett anfall längs vänsterkanten. Ett välplacerat avslut i bortre hörnet där hemmamålvakten, Nahir Saliba, var chanslös. Sollentuna anföll konstant på vänsterkanten där Essel Sampson fick slita hårt. Om vi ska lyckas stänga av kanterna måste förvaret få lite mer hjälp i det defensiva jobbet från mittfältet.

Matchen jämnade ut sig spelmässigt där Assyriska knaprade sig närmare. Kvitteringen kom därför logiskt efter ett bra presspel från Younas Messaoudi. Bortaförsvararen passade fel och hittade istället Linday som lite turligt fick in bollen via en försvarstouch. Det var 17-åringens första mål för A-laget. Glädjen varade dock i cirka två minuter då ett slappt försvarsspel tillät ett lamt vänsterskott långt utanför straffområdet avlossas och slinka förbi Saliba i målet.

Andra halvlek startade med rutinerade David Durmaz inbytt mot Essel Sampson. Även här börjar Assyriska med ett friläge från sidan som Christian Aphrem inte lyckas styra på mål. Istället kontrar Sollentuna in 1-3 efter en slarvig hörna av hemmalaget. Mer eller mindre såg nästan hela laget att stå felplacerade över hela planytan vilket är ett orostecken framöver.

Sedan bytte lagen farligheter under mellanperioden av matchen där Assyriska faktiskt har de bästa chanserna genom provspelande Can Memisoglu. Han skapade oreda och var avig men behöver nog några veckor till för att bli rak och avgörande. Slutet av matchen ger inget överhuvudtaget, trötta spelare, slarviga passningar och väldigt ostrukturerat.

Summerar man totalen är det en ganska jämn match spelmässigt där de avgörande momenten förvaltades mer effektivt av bortalaget. Utöver det kändes det ibland att Assyriska saknade en röd tråd där grunderna i positioner och taktiken inte samspelar. Får vi till det innan säsongen kickar igång kan vi bli riktigt farliga. Ett extra plus till Marcus Linday och Younas Messaoudi för sina insatser.