Wener tar steget från femman till Ettan

Oskar Wener ser fram emot att utvecklas ytterligare i Assyriskas miljö.  [FOTO: Redaktionen]

Oskar Wener ser fram emot att utvecklas ytterligare i Assyriskas miljö. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Mrad Barsom

Denna värvning ser ut som en blandning mellan Klas Ingesson och Andreas Granqvist. Han är lång, stark, grov och har en klassisk blick. Han är 22 år gammal och kommer närmast från Vendelsö IK som idag håller till i divison fem. Om hans utseende är ganska robust är personligheten desto mjukare och mer humoristisk.

Assyriska välkomnar Oskar Wener till eliten och höjder som är det högsta han spelat i.  Vem är egentligen Oskar Wener, berätta?

- Jag är en jordnära kille som är väldigt glad att få denna chans i Ettan och speciellt i ett lag som Assyriska FF. Jag är en enkel, vanlig kille som älskar fotboll och som vill kriga sig till högre höjder.

Självklart borde det finnas skillnader mellan divisionerna, hur har du upplevt erfarenheten hittills?

- Oj, herregud. Det är mycket högre tempo, snabbare speluppfattning och en större organisation. Det är mer eller mindre som dag och natt. Personligen är jag jätteglad att vara här, jag har mycket att ge och trivs i gänget. Vi har en jätteskön grupp som kan gå långt. Spelet har varit lite upp och ner men i matchen borta mot Gefle kunde man se vad laget kan uträtta. Vi har faktiskt mycket kvalitet bland oss.

Vad kan vi förvänta oss av Oskar Wener under säsongen?

- Till att börja med ska jag bara ta till mig så mycket jag kan och kämpa stenhårt om en plats i truppen och startelvan. Jag går in med allt jag har.

Att du är en stor överraskning är inget som man kan blunda för, hur har tränarna tagit emot dig och din syn på deras kunskaper?

- Jag har faktiskt bara upplevt bra saker hittills. Hela klubben har varit öppna och hjälpsamma. Tränarna kanske är de som är närmast mig och jag har bara bra saker att säga om dem. De har varit grymma och jag ser fram emot att utvecklas under deras styre.

Vem av spelarna har imponerat mest på dig under din tid hittills?

- Det finns många duktiga spelare i laget men Gino Berg är kanske den som jag skulle lägga min röst på just nu.

Innan vi skiljs åt Oskar, 3 snabba skott..Var ser du dig själv om fem år?

- I Allsvenskan med Djurgården eller Assyriska.

Favoritlag?

- Djurgården och Gunners ( Arsenal).

Favoritkäk?
- Thaimat.

Tack för pratstunden Oskar, men jag kan inte låta bli att lägga dig i facket som en klassisk svensk försvarsklippa. För att min känsla ytterligare ska stärkas så tror jag att du svarar JA på min sista fråga..

- Haha, vad är det för fråga?

Snusar du?

- Hahaha aaaa, självklart.

Jag visste det... pricken över i:et. Klassiskt!! Tack igen för en trevlig pratstund så ses vi framöver. Tack själv..
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩