Rött i dubbel bemärkelse

Tung dag på jobbet när Assyriska FF synade dubbla röda kort.

Tung dag på jobbet när Assyriska FF synade dubbla röda kort. · Foto: Caroline Khamo

Efter fina resultat i dem två inledande matcherna skulle Assyriska FF ta sig till Söder för att se ifall det i HTFF glöder. Bröderna från Söder hade innan mötet förlorat mot Karlstad och senast tagit poäng av United Nordic. Med andra ord hade HTFF siktet på tre poäng.

Inledningen av matchen gav indikationer på att matchen skulle bedrivas i intensivt tempo. Glidtacklingarna på en vattensjuk plan bekräftade bara intensiteten ännu mer.

När matchen så smått började få en slags vägvisare kom en rejäl slägga som mer eller mindre sänkte Assyriska FF totalt. Ett avslut innanför straffområdet som tar på en glidtacklande Taoufiq Hanniouis ena arm resulterar i en straff och utvisning. En väldigt konstig bedömning enligt min mening. För det första var själva handen inte i onaturlig position och för det andra så bör inte det röda kortet följa efter. Det blir en dubbelbestraffning som i slutändan visade sig kosta dyrt.

Assyriska FF hade fram tills dess och även under hela första halvlek varit det bättre laget.

Killarna såg taggade ut och hittade fina lägen men tyvärr så kunde man inte förvalta det man skapat.

Chrisitan Moses hade ett fint läge som han egentligen borde passa till Carl Norberg men valde att avsluta på försvarare och ut till hörna.

En hörna som Adi Tahirovic starkt är först på och kan med all sannolikhet säga att bollen träffar HTFFs försvarare på armen. En situation domaren inte ens valde att försöka döma.

Inte långt efter lyckas Linus Hillemar och Isak Bråholm kombinera fint på vänsterkanten men anfallet avslutas tamt på hemmalagets målvakt.

Assyriska FF förtjänade en kvittering men fick istället hämta ut bollen ur nätmaskorna igen precis innan halvtidsvilan.

När 3-0 tidigt i andra halvlek nickades in på hörna gick luften ur helt och hållet.

4-0 kom i den 70:e minuten via spel utanför boxen där Melvin Bajrovic i HTFF fick med sig bollen via handen och helt fri placerade bollen i bortre hörnet. Något domaren missade totalt.

Spiken i kistan och 5-0 kom efter en vacker utrullning av både försvar och målvakt som inte längre orkade i det blöta regnet, regn som vägde ännu mer just denna dag.

Som om det inte vore nog avrundade man tillställningen med ytterligare en utvisning, denna gång var det Zack Lindgren som fick syna sitt andra gula kort. Med huvudet nere och tunga steg lämnade han gräsmattan.

När domaren till slut blåste i sin visselpipa kunde man konstatera säsongens första förlust, en väldigt tung förlust i alla bemärkelser.

Det positiva, om det nu går att skönja något ur detta mörker är att spelet bådade gott inför framtiden. Assyriska FF spelade stundtals bra fotboll och skapade farliga lägen trots den tidiga utvisningen. Ett annat är att laget ändå verkar väldigt sammansvetsat.

Jag ser redan nu fram emot matchen då serien vänder och HTFF kommer till arenan. Laget fick aldrig riktigt en ärlig chans att förvalta sitt spel. Men som man säger: efter regn kommer alltid solsken så nu är det bara att ladda batterierna på nytt och planera inför bortamatchen mot Athletic Eskilstuna på Tunavallen.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩