Alan Arslan kritar på

Arslan ser fram emot den kommande tävlingssäsongen. [FOTO: Redaktionen].

Arslan ser fram emot den kommande tävlingssäsongen. [FOTO: Redaktionen]. · Foto: Redaktionen

Nästa nyförvärv att sätta pennan på pappret är Alan Arslan som redan hunnit vinna två SM-guld i Futsal med Hammarby IF och även representerat det svenska herrlandslaget i Futsal. Som moderklubb har Alan Vårby Gårds IF. Han har även sejourer i IFK Stockholm, FC Stockholm, IFK Haninge och Newroz FC.

Välkommen till Assyriska FF Alan, hur känns det?
- Känns bra, varit och spelat i Södertäljeklubbarna tidigare vid yngre ålder. Så jag är bekant med kulturen och omgivningen. Det är stämning som passar mig perfekt.

Tittar man närmare på ditt CV och bakgrund inom fotbollen är det en stor press på dig redan nu att dribbla med sulan. Kan du beskriva dig själv som spelare?
- Haha, tekniken besitter jag men det är stor skillnad på ute kontra inomhus. Jag spelar mittback, är väldigt lugn, har bra spelförståelse och skicklig med fötterna. Det kanske blir en eller två dragningar under säsongen.

Vad är dina målsättningar för i år?
- Min målsättning är alltid att vinna oavsett vad. Varje match kommer bli en final för oss och målsättningen är att vinna alla. 

Varför blev det just Assyriska FF?
- Fick ett bra intryck av styrelsen, de verkade seriösa och ambitiösa. Det sistnämnda var det som lockade mig mest att skriva på. Ambitionen att slå sig in tillbaka till toppfotbollen är fin. Efter några samtal och möten blev det ett ganska enkelt val till slut.

Hur är din syn på laget just nu?
- Truppen börjar ta form, vi har en hel del intressanta och yngre spelare som kan slå igenom i år. Det gäller för dem att ta chansen utöver det är det en stark grupp med många starka karaktärer. Det har tillkommit en del nya spelare inklusive mig själv som tillsammans med ”tidigare/äldre” spelare bildar en stark kärna. 

Vilken/vilka spelare har imponerat mest på dig hittills?
- Marcus Linday är en spelare som hittills imponerat på mig. Trots sin ålder har han kommit långt i sin utveckling.

Vad har du som favoritmat?
- Har ingen favorit såhär direkt, är okräsen och gillar all mat men om jag måste välja något blir det nog hamburgare.

Din syn på årets serie?
- Serien blir tuff, det är många bra lag som hamnat i samma serie. Många som går för det och många derbyn i år vilket gör det ännu mer intressant. Det kommer bli att åka av och mycket jämnt ända in på sluttampen. Så det gäller för fansen att visa sitt stöd på alla nivåer. Ett starkt stöd kan vara avgörande i slutändan.

Klubben hälsar Alan Arslan välkommen och önskar honom all lycka under säsongen. Förhoppningsvis blir det en sula eller två som går vägen.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩