Alexander Jacob är tillbaka

Jacob är tillbaka i Assyriskatröjan efter sejouren i Trosa. [FOTO: Morris Esa]

Jacob är tillbaka i Assyriskatröjan efter sejouren i Trosa. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Spelare rör sig som aldrig förr nuförtiden, många ser sig om för att spela högre, vissa följer pengarna och andra lyssnar på hjärtat och hoppas få allt det andra inom sin tid. Alexander Jacob tillhör den sista kategorin där han förra säsongen varit utlånad men bet ihop, presterade och är tillbaka i den vita tröjan.

Hur känner du för din återkomst till moderklubben?

- Det känns väldigt kul att vara tillbaka, det är ju ändå moderklubben och så är det klubben man har närmast hjärtat. Klubben har man älskat sedan födseln, det är alltid en speciell känsla att dra på sig den vita landslagströjan för Assyriska på arenan inför publiken. Man vill ge tillbaka när man fått så mycket under tidigare år, det är något många glömmer.

Vad tar du med dig dig från din lånesejour i Trosa-Vagnhärad?

- Det betydde mycket för min utveckling både på och utanför plan. Jag fick den speltid jag behövde just och det gav bra utdelning då jag fick göra 11 mål och jag utvecklades som fotbollspelare, det hjälpte mig att ta två steg framåt efter att behöva ta ett tillbaka. Det var en lugn miljö att frodas i.

Så för det tackar jag Trosa-Vagnhärad väldigt mycket!

Varför blev det Assyriska FF igen?

- Som sagt ,det är klubben närmast hjärtat och känslan att få ta på sig tröjan för mitt landslag. Sedan var tränarna och klubbens ambitioner en stor faktor till mitt beslut. Alla vill åt samma håll och det är upp igen. Föreningens historia speglar inte dess position för tillfället.

Vad har du för mål/sikte i år?

- Självklart är det att ta klivit upp igen som kollektiv, för mig personligen är det att försöka etablera mig i startelvan och kunna göra så mycket poäng som möjligt för att uppfylla klubbens mål.

Vad tycker du om att egna produkter lämnar klubben ganska lättvindigt?

- Det är synd för att våra ungdomsspelare är det viktigaste vi har. Det är dem som visar Assyriskas identitet, en dröm hade varit att ha med elva egna produkter i startelvan på elitnivå. I alla föreningar finns det missnöje så som spelare måste man visa karaktär och respekt för sin omgivning, annars är det väldigt svårt att ta sig framåt i karriären. Det har man sett och läst om tidigare.

Vad är dina önskemål i år?

- Det ska bli kul att få spela derbyn igen och såklart ska vi försöka vinna alla derbyn. Att vinna ett derby inför fulla läktare är definitivt ett av mina önskemål. Det andra är att få vara skadefri.

Något du vill säga till dem som följer Assyriska FF och även några ord till dem som slutat följa.

- Vi ska tillbaka och vi behöver allt stöd vi kan få. Vi krigar på 5-6 dagar i veckan och det underlättar med stöd utifrån. Till er som börjar tappa hoppet så vill bara säga vägen tillbaka har precis börjat. Alla kan bidra med något, litet eller stort. Assyriska FF måste vara en elitklubb för allas skull. Att jag som ung kille har dem bästa minnena från klubbens storhetstid är något man önskar alla dagens unga.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩