Andra förlusten i rad

Enda målskytten för dagen Hugo Fernandez slår in reduceringen

Enda målskytten för dagen Hugo Fernandez slår in reduceringen · Foto: Caroline Khamo

Assyriska åkte söderut till Norrköping för att ta med sig poäng mot satsande IK Sleipner. Det var en chans för laget att revanschera sig efter en dråplig förlust mot IFK Haninge. Men för andra matchen i rad klev Assyriska av planen poänglösa.


Bara tio minuter in i matchen hade AFF lyckats ställa till det för sig själva. Sleipner tog sig in i straffområdet allt för enkelt och efter en sen tackling blåste domaren korrekt straff. Fram klev lagkaptenen Albert Johansson som kyligt placerade in 1-0 till hemmalaget och för Assyriskas del uppförsbacke direkt.


Några minuter senare tog sig Sleipner fram på Assyriskas vänsterkant och efter ytterligare dåligt försvarsspel blåste domaren straff igen. Vid det här laget snittade Assyriska med att bjuda på en straff var tionde minut. Samma spelare klev fram men sköt högt över. Kanske en livlina för de rödvita?


I minut 37’ spelade Sleipner sig skickligt loss förbi AFF:s mittfält och en fin djupledspassning ställde försvaret. Passen nådde samme Albert Johansson som enkelt rullade förbi bollen bakom en chanslös Atanackovic.


Assyriska skulle dock hitta en väg tillbaka in i matchen, om än lite oförtjänt. Domaren blåste frispark i minut 40' en bit utanför straffområdet. Eufrat Barmousa tog tag i bollen och medan Sleipner- försvaret förberedde sig i muren spelade Barmousa påpassligt igång frisparken till Hugo Fernandez som blev fri och placerade in bollen med sin vänsterfot. 2-1 på resultattavlan och plötsligt var AFF bara ett mål bakom påväg in i pausvila.

När laget klev ut i andra halvlek gjorde man det med mer vilja och pondus. Assyriska tog tag i matchbilden och började skapa mer chanser, om än inte så kvalificerade målchanser. Mycket slarv i uppbyggnadsfasen gjorde att AFF aldrig riktigt gav sig chansen att kvittera. En viss forcering skedde på slutet och även när halvchanserna dök upp var det ingen på planen som kunde förvalta lägena. Sleipner höll undan och kunde till slut vinna. 


Det enda positiva som vi kan ta med oss från matchen är att spelarna kom ut med en bättre inställning i andra halvlek och gjorde matchen till en tävling. För så som det såg ut i första halvlek var det spel mot ett mål. Vi får hoppas att spelarna tar lärdom från förlusten och är sugna på revansch i nästa match för att kunna hålla sig kvar i toppen av tabellen. 


Nästa match spelas på hemmaplan mot FoC Farsta FF söndag 14 maj kl. 17:00.

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩