Antonio Yakoub klar för Superettan

Idag blev det klart att Assyriskafostrade Antonio Yakoub kommer att spela i Superettan denna säsong

Idag blev det klart att Assyriskafostrade Antonio Yakoub kommer att spela i Superettan denna säsong · Foto: Morris Esa

Att Assyriska har fostrat talanger tidigare är väl känt. Nu tar ännu en blivande stjärna steget från pojklagsfotboll till att bli elitspelare. Antonio Yakoub har alltid haft Assyriska närmast sitt hjärta men hans talang kan inte hållas till division 2 fotboll. Nu får han veckla ut sina vingar i Superettan med Gefle IF.

Alla som följt Assyriska de senaste fyra åren vet vilken kapacitet anfallaren Antonio Yakoub besitter. Mellan 2019 och 2021 har han varit en garant för mål- och assistproduktion. Hans hårda arbete som anfallare har uppmärksammats och i fjol var han nära att hamna i Zaragoza i spanska Segunda Division. Istället blev det utlåning till allsvenska Sirius där det blev sparsamt med speltid, men när han lånades ut till Gefle IF i Ettan norra skulle allt släppa för Yakoub.

I Gefle har han trivts bra och då har spelet också lossnat och det blev succé för Yakoub direkt. Sex mål på 14 matcher, gjorde att han blev en stark avgörande faktor till att klubben gick upp i superettan och Yakoub själv blev fansens kelgris. Då är det inte så konstigt att Gefle, deras supportrar och Yakoub själv ville stanna kvar i den miljön och nu är det alltså klart.

Antonio Yakoub spelar i Superettan nästa år tack vare en insamling som Gefle IF drog igång där man bad supportrarna om hjälp för att att förverkliga värvningen. Det är Yakoub tacksam för.

- Utan dem hade det inte varit möjligt så jag har mycket att ge tillbaka nu åren som kommer. Jag spelar för dem helt enkelt, meddelade Yakoub i en första kommentar för Gefle Dagblad.

Även klubben är nöjda med att det löste sig till slut.

- Vi är glada för Antonios skull. Vi har hela tiden känt till hans värde och vet att han förtjänar att spela högre upp. Han har visat vad han kan och är redo att anta större utmaningar. Vi gratulerar honom till att hans hårda slit och vår satsning gav önskat resultat. Vi är övertygade om att Superettan inte kommer vara den högsta nivå han spelar på. Han har mycket fotboll i sig och kan gå hur långt som helst, säger Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Assyriska FF önskar Antonio all lycka till och hoppas att han inte glömmer att han i Assyriska FF alltid har ett hem och supportrar som älskar honom och ser honom som en av dem.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩