Assyriska tar avstånd: Det här är inte Zelge Fans!

Det är otroligt viktigt med engagerade supportrar som stöttar sitt lag i vått och torrt. Att ha en stark supporterkultur är ett tecken på det engagemanget. Men vid våra två senaste matcher har våra supportrar gått över gränsen och skadat klubben, när man gör det är man inte längre supporter. "Det här är inte det Zelge Fans jag minns" skriver Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Assyriskas supporterklubb Zelge Fans, som firar 30 år i år, har varit med ända sedan vår elitverksamhet startade. Med tiden växte Zelge starkt och var en av de supporterklubbar som omtalades när Aftonbladet skulle ranka bästa supportrarna i Sverige. Den tiden är sedan länge förbi.

Idag, trettio år senare, känns Zelge förändrat och mer inriktat på att synas själva än att stötta laget. Självklart skapar de en viss inramning inför matcherna och stöttar spelarna på planen men på slutet har det följt med en besk eftersmak. Supportrarnas agerande de senaste två veckorna har försatt klubben i frågor som tar tid från lagbygget, relationerna med sponsorer och att bygga långsiktiga samarbeten.

Jag vill med detta meddela att Assyriska tar starkt avstånd från detta beteende som svärtar ner klubbmärket och ger oss sämre förutsättningar. Ni som kallar er Assyriskasupportrar och säger er älska klubben över allt annat får omedelbart sluta med:

- att forcera entréer vid bortamatcher
- agera hotfullt mot ordningsvakter och poliser
- bryta mot våra säkerhetsregler
- använda tung pyroteknik

Ni som gör detta förstör för klubben och begränsar våra förutsättningar att lyckas både sportsligt och ekonomiskt. Ni sätter er själva högre än klubben och då slutar ni vara supportrar i mina ögon. Som styrelse kommer vi aldrig att acceptera att ett fåtal personer ska svärta ner vårt klubbmärke och kommer därför att agera kraftfullt mot detta beteende.

I veckan som kommer ska vi träffa polisen, våra ordningsvakter, funktionärer och publikvärdar. Även Zelge Fans kommer att vara kallade till mötet. Vi ska tillsammans ha en dialog om hur vi hittar tillbaka till ett Zelge Fans som stöttar klubben mer än stjälper den, ett Zelge Fans där kärlek för klubbmärket och respekt för motståndare väger tyngre än att bryta mot ordningsregler.

Vi hoppas med detta kunna intensifiera dialogen och och komma till lösningar som gynnar fotbollsfamiljen, där en match ska vara ett nöje för hela familjen och där mörka rubriker är ett minne blott. Vi kommer göra allt i våra makt för att få bort detta som inte hör ihop med Assyriskas värdegrunder.

Det här är inte det Zelge Fans vi minns och inte den supporterklubben som vi alla vill ha.

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩