Assyriska testade nytt mot HTFF

Några tappra Zelge fans hade hittat till Årsta IP och lyckades skapa stämning i februarikylan · Foto: Redaktionen

Kallt, mörkt och sent en onsdagskväll mitt i veckan i februari brukar betyda Champions League i tevesoffan. Men inte om man spelar fotboll i division 2 och har en försäsong att ta sig igenom för att komma redo till säsongspremiären till våren. Så blev det också för Assyriska FF som tog sig till Årsta IP för att möta ettanlaget Hammarby TFF. Det blev en match med två ansikten.

Då laget fortfarande dras med skador och sjukdomar åkte man upp till södra Stockholm med en ganska liten trupp som var en blandning av ordinarie spelare, juniorer och provspelare. Laget leddes av assisterande tränaren Vasilios "Vasse" Boukas då även huvudtränaren Albert Krasniqi låg hemma med hög feber.

Laget ställde upp med Jakob Rhawi i mål med en backlinje som bestod av Jalal Gibbo, Adi Tahirovic och två provspelare. På mittfältet återfanns alltid pålitlige Victor Åsberg, Iljam Özmen, Hugo Fernandez, Linus Hillemar och en provspelare och även anfallet utgjordes av en provspelare. PÅ bänken hade vi Marko Atanackovic, Bachir Katourgi, Ilmar Bisso och Jonathan Sener.

Första halvlek kan sammanfattas med att Assyriska var det lag som hade flest chanser och goda intentioner, man tog också ledningen i tionde minuten genom Hugo Fernandez. Men någonstans efter 25 minuters spel började man tappa koncentrationen och lagdelarna gled isär. Detta tillät Hammarby att både kvittera och sedan lyckas ta ledningen genom halvlekens sista spark. Känslan var ändå att Assyriska stod upp bra mot detta motstånd.

I andra halvlek skulle det dock visa sig att hemmalaget var för starkt, speciellt efter några starka byten. I en period på 20 minuter gick Hammarby TFF från en 2-1 ledning till att leda matchen med 5-1 och Assyriska FF hade inte så mycket att sätta emot. Efter en stolpträff från Hernandez lyckades ändå Linus Hillemar, på en egen räd, pricka in ett tröstmål och slutresultatet kunde fastställas till 5-2 till HTFF.

Vi ska inte dra några förhastade slutsatser av resultatet, men det är aldrig roligt med stora förluster oavsett vilket motstånd vi möter. Nu gäller det att revidera, få tillbaka friska spelare och försöka få till en godkänd prestation mot Vasalunds IF imorgon, matchstart är kl 16:00 på Södertälje Fotbollsarena.

Skribent:Redaktionen