Assyriska upp i serieledning

Mittbacken Taoufiq Hannioui var ensam målskytt i matchen mot Rågsveds IF

Mittbacken Taoufiq Hannioui var ensam målskytt i matchen mot Rågsveds IF · Foto: Caroline Khamo

Efter förra veckans seger mot Farsta där spelet stundtals såg bra ut inledningsvis var förväntningarna höga på ytterligare en seger med mersmak. Detta trots att Marcus Linday och Marco Atanakovic saknades på grund av avstängningar. En hel del publik hittade till matchen trots att den spelades på en för serien "konstig" tid.

På andra sidan stod Rågsveds IF som redan nu halkat efter i botten. På förhand en ganska bekväm match men det skulle visa sig vara allt annat än bekvämt. Matchen bjöd på väldigt få delikatesser och mycket kamp. Konstgräset på Hagsätra IP var inte heller den mycket till hjälp. Bollen studsade likt en pingisboll och ställde ofta spelarna.

Inledningsvis vägde matchen jämt, ett hemmalag som sprang intensivt men saknade den lilla touchen eller det lilla kvalitativa sista tredjedelen. Det var istället Assyriska FF som skrev in sig i anteckningsblocket. Halvfarliga lägen blandades med en supernick av Taofiq Hannioui på ett vackert inlägg signerad Eufrat Barmousa som idag kanske gjorde sin bästa match på väldigt länge.

Rågsveds IF hotade inte med mycket utan blev ganska enkelt avväpnade runt Assyriskas straffområde. Det som störde mest var nog att dem ändå fick matchen dit dem ville med mycket spring och kamp. Första halvlek kontrollerades av bortalaget utan att skapa den där extra tyngden framåt, detta trots åtta hörnor som ändå var bra slagna.

Under den andra halvleken ökade närkampsfrekvensen vilket minskade kvalitén ännu mer. Grabbarna krigade och gjorde det bra. För en objektiv tittare skulle matchen nog snabbspolas ganska kvickt.

Men med timman spelad fick Barmousa ytterligare ett läge att spela in en farlig boll i boxen. Denna gång hittade bollen perfekt till en blixtsnabb och modig Hannioui som satte dit vänsterfoten och spräckte nättaket. Ett bra frisparksinlägg som ställde målvakt och försvaret.

Några minuter senare fick Bachir Katourgi ett friläge som han tyvärr inte lyckades förvalta. Katourgi gjorde allting rätt men lobben skruvade sig precis utanför ena stolpen. Ett läge som definitivt hade stängt butiken. Istället fick hemmalaget förnyade krafter och försökte forcera fram en kvittering mot ett allt mer lågt sjunkande Assyriska.

Man redde dock ut ministormen och tre poäng. Tre poäng som just nu ger en serieledning. Stor eloge ska även ges till Jakob Rhawi som agerade stabilt och räddade när det behövdes.

Laget får nu återvända hem, ladda om och göra sig redo för årets första derby. Vi gratulerar laget och tränarna till tre poäng och önskar fullt stöd på läktarna mot Syrianska FC. Derbyt har alla ingredienser för att bli en godbit.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩