Déjà vu i en väldigt öppen match

Dramatiskt in i det sista.

Dramatiskt in i det sista. · Foto: Caroline Khamo

På franska betyder déjà vu: redan sett. Det är ett kognitivt fenomen som innebär att en person har en falsk eller opassande känsla av igenkänning inför en ny händelse, en ny situation, en obekant person eller en okänd plats som personen inte kan känna igen. Det påminner om en flashback men saknar en grund i ett sant minne. Men för Assyriska FF:s supportrar är grunderna där och gör sig påminda alldeles för ofta.

Hemmalaget ställde återigen upp med en numerär stor backlinje. En formation som sakta krupit in då laget släppt in en hel del mål bakåt. Inför denna match hade man släppt in åtta mål på fyra matcher vilket är lite för mycket på denna nivå.

Inledningen av matchen var till en början väldigt försiktig från bägge lagen men tendenserna om att hemmalaget på något sätt skulle bli en aning baktungt besannades. Assyriska FF var ändå det laget som fick första bästa chansen då en för dagen spelsugen Kevin Jarett inte lyckades förvalta ett friläge serverad av Linus Hillemar. Sollentuna trillade på bra med bollen och rörde sig fint längs planens alla ytor men det vara Assyriska FF som noterades för alla målchanser fram till den 35:e minuten då Sollentuna för första gången prövade Jakob Rhawi i målet.

Hugo Fernandez missade friläge efter slarv i bortalaget, Christian Moses avslut i ribban och Jarett återigen med ett bra läge från sidan var bara ett axplock i chanskavalkaden. Chansmässig var utdelningen en jackpot men trots alla lägen var ställningen fortfarande precis som tavlan startade på, 0-0.

Första halvlek avslutades med chanser åt båda hållen, i Assyriska bjöd Fernandez på en soloraid, serverade Carl Norberg men tyvärr var avslutet för löst. Sollentuna kontrade med ett friläge som Rhawi parerade med en strålande parad som gav en retur men även den hölls borta via en brutalt viktig block.

När domaren till slut blåste för halvtid undrade säkert stora delar av publiken hur det fortfarande var mållöst.

Lagen promenerade ut till andra halvlek med Sollentuna som verkade få mer fäste offensivt. Det stoppade inte Assyriska FF från att få sina lägen, oftast nära, väldigt nära men ändå för långt bort. Hillemar försökte med en bredsida, Taofiq Hannioui nickade tätt över på en hörna men bollen ville inte dansa med nätmaskorna.

Precis innan timmen han ticka fick Sollentuna i sin tur ett friläge som Rhawi modigt räddade via en snabb utrusning. Assyriska och Victor Åsberg svarade med ett kanonskott som målvakten räddade. I detta läge med knappa tjugo minuter kvar verkade chanserna komma stup i kvarten.

Sedan tog matchen ytterligare en sväng, en sväng som Sollentuna först utnyttjade. Passivt spel i försvaret i den 72:a minuten och 0-1 underläge snyggt inskruvat av Ervin Gunan som byttes in någon minut tidigare. Assyriska FF påhejade av en för dagen positiv publikskara gav sig inte och tryckte på. Det gav till slut 1-1 och äntligen ett förvaltat läge. Målskytt, Jarett som under matchens gång till slut hamnade som vänsterback. En snygg placering, tydligen var det allt som krävdes.

Publiken ville ha mer, hemmalaget likaså och Emilio Aydin kanske allra mest. När Aydin byttes in verkade han spelsugen och virvlade runt som en storm från kant till kant. Sollentuna verkade även dem drabbade av stormen. Stormen, frustrationen av alla missade chanser och en förväntan fick till slut ett utbrott som skakade betongen. Aydin slog till på en lös boll i högerläge och fick till ett skarpt avslut som gav 2-1 och vild glädje,, nittio minuter hade klockan tickat.

När Aydin drog av sig tröjan, firade medan han synade det gula kortet för att ha tagit av sig tröjan klurade jag med orden för rubriken till matchreferatet.

Sju övertidsminuter hade annonserats ut, kanske lite för mycket men låt gå tänkte man. Sollentuna verkade inte ha energin kvar att störa men fick ändå serverat ett sista skott. Ett skott som Ervin Gunan använde för att skjuta hål i hela dagen med. Bollen skruvades i Rhawis bortre kryss men sänkte en hel arena. När domaren direkt efter kvitteringen blåste av matchen ändrade jag min rubrik till det franska ordet som verkar förfölja Assyriska FF.

Tungt, snöpligt och klumpigt är några ord som beskriver matchen. Kvitteringen kom så sent att Länstidningen inte han skriva till 2-2 i sin artikel. En kvittering som med lätthet kunnat undvikas. Laget förtjänade en seger, Aydin förtjänade sin rubrik och supportrarna förtjänade att klippa banden med det franska ordet.

Tyvärr blev det inte så. Nu väntar serieledande Umeå FC dubbelt upp. Första matchen mot serieledarna spelas på hemmaplan den 30:e juni kl 16:00 och sedan väntar en resa norrut när serien vänder.

Tuffa matcher på förhand men med supportrarnas stöd och tillit på det egna spelet bör laget kunna rubba Umeå FC. Alla ingredienser finns där, det gäller bara att mixa dem rätt.

Lycka till!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩