Djupa dalar i sikte

Besvikelsen stor hos spelarna.

Besvikelsen stor hos spelarna. · Foto: Caroline Khamo

I en inte allt för lång bortamatch någonstans på en kulle mitt i tätbebyggda Stockholm sökte Assyriska FF ett sätt att hitta ny energi för att inte åka ur rätt spår.

Efter en fantastisk inledning med mycket bra innehåll har laget inkasserat två raka förluster. Om än inte alls förtjänade. Mot Karlberg på Stadshagens IP var frågan om dalarna skulle bli djupare eller skulle man hitta rätt väg att vandra ur skuggan som sakta krupit över det skinande emblemet på den vita tröjan.

När spelet äntligen blåsts igång och bollen börjat rulla såg det ganska omgående ihåligt ut framför försvaret. Karlberg som inte på något sätt ska kunna få styra spelet till den graden att varje anfall nästan fick publiken att sätta i halsen. Karlberg bjöds verkligen till att ta initiativet.

I den nionde minuten tackade man för det slappa, okoordinerade försvarspelet och rullade in ledningsmålet på pass snett inåt.

Karlberg i helrött tilläts agera som det röda skynket en matador håller framför en vild tjur.

Minuten efter att Assyriska FF släppt in baklängesmålet räddades man av ena stolpen för att inte åka på en oerhörd tidig kaosinledning.

Den blev istället aningen fördröjd, Christian Moses som i en situation droppat ner för att ta emot bollen gör just det första momentet helt korrekt men passar bollen fel. Det ger Karlberg en omställningsmöjlighet till skänks. En möjlighet man retfullt enkelt förvaltar genom ett avslut som rullas in i mål.

Då hade det gått 29 spelminuter. Resterande tid fram till halvtidsvilan tog Assyriska över matchen. Man skapade bra lägen genom Moses på nick, Christian Aphrems långskott och en hörna där en nick från Killian Denoual ställer Adi Tahirovic ren som även han nickar men oturligt prickar en Karlbergförsvarare.

Assyriska FF arbetade sig in i matchen och var faktiskt oerhört nära en reducering men på något sätt drog man ofta en nitlott när man väl fick möjligheten . En katastrofal inledning blev grunden till ett 2-0 underläge i halvtid.

Assyriska gjorde ett byte till starten på andra halvlek. Ut gick Carl Norberg och in klev Eufrat Barmousa. Man fick även en ypperlig chans till en snabb replik inledningsvis då Moses helt fri avslutar tamt rakt på målvakten, ett läge som uppstod tack vare väldigt bra presspel.

Karlberg kom även dem i lägen men på något sätt kändes det som att Assyriska skulle få in 2-1 målet. En inbytt Jerome Tibbling var den som fick dem bästa chanserna via en fin bröstnedtagning men ett sämre avslut då han tappade balansen i avslutsskedet och en nick även den inne i boxen. Reduceringen kom i den 82:a minuten via Moses panna, en stenhård nick i nättaket. En välförtjänt reducering och ett hopp som tändes.

Lika fort släcktes den. Tafatt försvarspel tillät Karlberg rinna genom och bjuda på en läckerbit till mål. 3-1 och ridå.

Visst levde matchen men på något sätt kändes det alldeles för instabilt för att kunna kamma hem ett poäng.

Bland annat fanns en straffsituation som domaren valde att ignorera helt, i samma veva blev Barmousa utvisad för snack. Väl utvalda ord i besvikelse över domarens insats i den situationen lämnade Södertäljelaget med tio man. Tibbling missade ett friläge från sidan, framspelad av Hugo Fernandez vilket blev sista halmstrået man inte lyckades gripa. Karlberg hann missa en straff i slutet men när domaren till slut blåste av matchen var det idel glädje hos hemmalaget och tunga huvuden hos bortalaget.

En kostsam förlust ur ett mentalt perspektiv där en svajig inledning blev grunden till starten på en trend som verkar gå mot djupa dalar. En trend som måste bearbetas mentalt och övervinnas omgående. Annars är risken stor att laget hamnar i en väldigt ond spiral. Gruppen är alldeles för bra för att hamna i dem banorna, i alla fall i mina ögon.

I nästa match kommer IFK Stocksund på besök. Laget måste ta chansen omgående att studsa tillbaka, bryta trenden och övervinna det mentala.