Gör det ont när Assyriska förlorar?

Blir du arg, ledsen eller förtvivlad när du läser att Assyriska har förlorat en match? Eller ännu värre om Assyriska riskerar degradering? Fråga ditt hjärta om det gör ont eller ditt samvete om det kvittar för dig. Om du intalar dig att det inte spelar någon roll, kan du sluta läsa här och fortsätta leva ditt liv som om du aldrig älskat Assyriska – annars råder jag dig starkt att läsa vidare.

Assyriska kommer alltid att handla om mer än bara fotboll, det är därför jag valt att engagera mig. Vi gör det vanliga jobbet som en normalsvensk förening gör för samhället, utöver det är vi också en plattform för assyrisk identitet. Vi utvecklar alltså duktiga fotbollsspelare, formar goda samhällsmedborgare och bär ett stort ansvar för att assyrisk identitet ska stärkas och föras vidare.

Vi får ofta höra ett vi bara är en vanlig svensk fotbollsförening med fotboll som kärnverksamhet, som sådan ska vi inte hålla på med kultur och politik. På det svarar jag att så länge vi har ett folkmord som Turkiet fortfarande förnekar och Sveriges regering fortfarande blundar för kan vi, som goda samhällsmedborgare, inte verka som en ”vanlig” fotbollsförening.

Därför är det viktig för varje assyrier eller assyrisk förening att hålla assyrisk kultur, historia och även politik levande – vi får aldrig glömma det offer våra förfäder gjorde under Seyfo 1915 och vi måste alltid kämpa för ett erkännande från förövarna Turkiet och vårt nya hemland Sverige. Av det skälen är det vårt ansvar att värna om assyrisk identitet.

Idag för vi en till synes osynlig närvaro i division 2 – våra resurser är små och vår röst är svag. Det finns många orsaker till det och en av dem är säkert besvikelse över att laget sjunkit så långt ner i seriesystemet. Men vem överger sin klubb när den behöver stödet som mest? Vem slutar älska klubben som man följt sedan barnsben?

Jag tror inte att någon gör det – men man följer på avstånd, läser en artikel, kollar in resultat och känner att man inte kan göra något alls. Men då kommer vi till frågan som jag ställde i rubriken – gör det ont när Assyriska förlorar? Gör det ont när vi åker ner i seriesystemet? Om svaret är ja så kan du vara med att förändra detta genom att vara en del av lösningen.

Du kan hjälpa Assyriska på många olika sätt. Du kan till exempel engagera dig i styrelsen, det är snart årsmöte och där kan du anmäla ditt intresse. Har du inte tiden att lägga ner kan du hjälpa till genom att bli medlem i Club 1974 och/eller sponsra klubben genom ditt företag. Har du inte råd kan du ändå försöka värva medlemmar och nya sponsorer till klubben.

På så sätt ger du din klubb bättre förutsättningar att lyckas nå sina mål; utveckla duktiga fotbollsspelare, forma goda samhällsmedborgare och stärka assyrisk identitet som kan fortsätta kämpa för ett erkännande av mordet på våra förfäder. Det krävs en liten insats från dig men skillnaden du gör kommer att vara enorm.


BLI MEDLEM IDAG

CLUB 1974 - 1974 kr/år - 165 kr/mån via autogiro

- 1 säsongskort - Samtliga seriematcher hemma – gäller ej cup & kval. Entré gäller även för barn som inte fyllt 18 år.
- Rösträtt vid årsmöten (en person som fyllt 18 år)
- Souvenir-rabatt i vår shop 25%
- 1 souvenir
- En kaffe/te vid hemmamatcher
- Namn på hemsidan (frivilligt)
- Inbjudan till samtliga event med laget, spelare och ledare
- Nivå 3 - Alla rabatter i appen Cardskipper

BLI MEDLEM IDAG

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩