Ibrahim Niang: "Jag kommer ge allt för klubben"

Ibrahim Niang är en offensiv mittfältare som alltid försöker sätta sina lagkamrater  i bra lägen

Ibrahim Niang är en offensiv mittfältare som alltid försöker sätta sina lagkamrater i bra lägen · Foto: Redaktionen & Caroliné Khamo

Fransmannen Ibrahim Niang kom till Assyriska under sommarfönstret och har redan hunnit spela fem matcher för klubben. Tjugosexåringen har bevisat att han besitter stor kvalitet i det offensiva spelet med mycket bra speluppfattning och förmågan att hitta sina lagkamrater i djupled. Redaktionen fick en kort pratstund inför matchen mot IK Sleipner.

Kan du berätta lite kort om din fotbollskarriär?
- Som ung pojklagsspelare spelade jag för Stade Malherbe i Cannes, där nådde jag högsta regionala och nationella nivån för den åldersgruppen. Sedan bar det iväg till Schweiz och Meyrin FC där jag spenderade två år. Jag blev kvar i Schweiz och hann spela för ytterligare två klubbar där innan jag landade här i Assyriska FF.

Hur kom det sig att det blev just Assyriska?
- Faktiskt genom en lagkamrat och en god vän som tidigare spelat i Assyriska, nämligen Mamadou Wagué. Vi spelade tillsammans i schweiziska Lancy FC förra året. Han berättade för mig om klubben och här är jag idag.

Vem är Ibrahim Niang som spelare och privat?
- Som spelare skulle jag säga att jag älskar att spela centralt mellan linjerna, där kan jag leta upp avgörande passningar för att försätta mina lagkamrater i bästa möjliga situationer för att kunna avgöra. Jag försöker att verkligen njuta när jag är på planen. Privat är jag en enkel och ärlig person som tycker om att skratta mycket. Familjen är mycket viktig för mig.

Nu har du hunnit spela fem matcher, vad är ditt intryck och dina tankar så här långt?
- Det är annorlunda jämfört med det jag upplevt tidigare och det har krävts lite tid för anpassning. Jag känner att vi som lag är fokuserade på målet vi satt upp för oss själva. Jag är också överraskad av alla supportrar och allt stöd vi får under varje match, det gör mig riktigt glad.

Med åtta matcher kvar av säsongen, vad kan du lova supportrarna?
- Att jag kommer ge allt jag har för den här tröjan som representerar Assyriska FF. Hela laget kommer ge allt, ända till slutet, för att vinna serien och glädja alla supportrar som tror på oss.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩