Ineffektivt Assyriska straffades av en straffspark

Antonio stod för hemmalagets enda mål. [Arkivfoto: Morris Esa].

Antonio stod för hemmalagets enda mål. [Arkivfoto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Mörkret kryper närmare nu när hösten dragit igång med full kraft. Restriktionerna har lyfts bort och coronan verkar vara ett minne blott när man gått runt på stan. De restriktioner som verkar finnas kvar just nu är att Assyriska FF inte får med sig alla poängen trots många gånger med speldominans och målchansfabrikation.

Bortamatchen mot serieledaren Brommapojkarna slutade i en hedersam förlust, om det nu finns sådana. Assyriska FF var faktiskt inte långt borta från en sen kvittering men denna säsong har verkligen levt upp till en samlad frustration där man kan skrika, att allting går emot, precis allting utan att överdriva. Men vi ser fram emot lanseringen av frustrationssvaccinet redan till nästa match så chanserna förvaltas bättre och vi fortsätter håller tät bakåt.

Dagens match följde regeln snarare än undantaget. Ett Syrianskalag från Örebro som till slut hittade till Södertälje fotbollsarena efter några rundor kring Zinkensdamm knep poäng i matchens sista minuter.

Matchen i sig började ganska intensivt där Assyriska FF såg piggt och inspirerat med en sugen Antonio Yakoub på topp efter sin avstängning senast. Man kom loss både i mitten och från kanterna utan att förvalta chanserna, något som blivit symboliskt för årets säsong. Linus som gått från klarhet till klarhet drev upp tempot och fick det första läget men avslutet blev tamt. Antonio Yakoub avslutade med vänstern men lyckades inte överlista bortalagets målvakt. Nästa stora chans fick Gino Berg. Yakoub som var på spelhumör snurrade upp Örebrolagets backlinje, spelade fram till en framstormande Mamadouba Diaby som i sin tur levererar en perfekt boll till Gino Berg på mållinjen men läget sumpas. Ett sådant läge bör man förvalta.

Assyriska FF trycker på och river stora sår i bortalagets backlinje. I den 28:e minuten kom så hemmaledningen välförtjänt. Ett riktigt knatte, fnatte och tjatte anfall där Marcus Linday spelar fram Antonio Yakoub som rullar in bollen enkelt bakom nätmaskorna. Dessförinnan hade Linus Hillemar stått för en ursinnig rusch genom motståndarnas försvar. Så fortsatte resterande tiden av halvleken men tyvärr lyckades inte hemmalaget utöka sin ledning.

Andra halvlek börjar även den i ungefär liknande stil, Gino Berg igen som får ett ypperligt läge efter en hörna men lyckas inte få kvalité på avslutet. Örebro Syrianska spelade intensivt men saknade en röd tråd och kändes ganska tama fram tills lagets första avslut som kom så sent som den 60:e minuten. Ett skott som för den delen inte vållade några som helst problem. Bara minuter efter att vara bortalaget nära att kvittera. En slarvig bakåtpassning av mittbacken Alessandro Zavan snappades upp vaket från en bortaspelare men förvaltades lyckligtvis inte fullt ut.

Assyriska FF studsade tillbaka, kunde och borde ha stängt matchen med ett 2–0 mål, tyvärr var man antingen för ineffektiva eller för stressade att förvalta läget som uppstod. Man hade flera bra frisparkslägen, tre mot ett läge och fasta situationer där bollen flera gånger studsade fram och tillbaka i straffområdet.

Bortalaget förändrade lite taktiskt, bytte in nya kantspringare och blev lite aggressivare. Det skulle resultera i slutändan.  Först fick man en fin chans på en snabb kontring, och sedan en straff efter en hands situation där domaren faktiskt borde kunna fatta ett bättre beslut. Handsregeln har diskuterats ofta och länge men detta beslut var att ta i. Det var mer ett skott/inspel som tar på försvararens hand från en väldigt nära position, lägg därtill att det var i utkanten av straffområdet. Dåligt beslut som leder till kvitteringen. En kylig straff som via stolpen går in i buren.

Sista minuterna svajade matchen fram och tillbaka där båda lagen kunde få en bättre utdelning men när domaren till slut blåste av stod båda lagen med varsitt poäng.

Sett över nittio minuter var Assyriska FF det klart bättre laget och skulle man få gissa tabellplaceringar utifrån det man såg skulle man nog byta plats på lagen. Fotbollen är dock som den är på gott och ont. Bara att ta nya tag, ladda för nästa match mot Dalkurd och försöka hitta ett botemedel på Assyriska FF:s poängrestriktioner.