Intensiv premiär uppe i Piteå

Tuff seriepremiär slutar med delad pott

Tuff seriepremiär slutar med delad pott · Foto: Caroline Khamo

Påskhelg och premiär. Assyriska FF flög upp till Piteå för att försöka få med sig godis från Norrland.

En ganska väntad startelva trots att Kevin Jarett inte startat så många försäsongsmatcher.

Matchen inleds i ett högt tempo där Assyriska FF jobbade intensivt och pressade Piteå högt, aggressivt och funktionellt.

Bortalaget vann boll högt och spelade finurligt emellanåt. Piteå tilläts inte behålla boll särskilt länge. Första toppläget fick Christian Moses som i boxen vände, skapade sig ett skottläge men den täcktes i sista sekund av en försvarare.

Flera halvchanser senare signerade Linus Hillemar och en fokuserad Moses ledde inte till mål, ett ledningsmål som Assyriska FF förtjänade så som man spelat.

En första halvlek med mersmak blåstes av med Assyriska som bästa lag.

Andra halvlek gick även den i samma spår som första. Assyriska ställde till det rejält för Piteå. Bollar som studsade nära mållinjen och bra chanser i överlag stärkte bilden av att bortalaget nu närmade sig en ledning.

En ledning som borde kommit i matchminut 64 då en kombination friställde Hillemar som tyvärr inte fick till det ännu en gång, helt fri mot målvakten.

Ytterligare en fin kombination lite senare där Ishak Bråholm hittade Moses som vände, passade för hårt i sitt försök att hitta Hillemar men istället träffar en Piteåförsvarare som snöpligt vallar bollen i egen bur. 0-1 på tavlan, det väldigt välförtjänt.

Efter målet förändrades matchbilden helt. Från att Piteå inte hotat Assyriska något nämnvärt började man skapa många fasta situationer där hörnor ställde oreda i försvaret. Med knappa tio minuter kvar kvitterade man också väldigt oförtjänt genom ett skott från en väldigt dålig vinkel och lång distans. Ett mål som helt enkelt borde avvärjts.

Slutet bjöd på mycket chansspel åt båda hållen utan att förändra resultatet. Ett resultat som borde varit annorlunda sett till spelet och målchanserna. Assyriska FF var helt klart det bättre laget.

Man fick till slut med sig lite godis hem från påsen, det borde varit mycket mer.

En extra eloge till Zelge Fans som tog sig ända till Piteå för att stötta och hylla vårt kära Assyriska. Zelge satte färg på tillställningen och höll själva landslagsklass.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Vasalund kl 16:00.

Kom och stötta laget mot tre poäng.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩