Iskalla minuter i värmen fällde avgörandet

Tunga huvuden efter oväntad utgång.

Tunga huvuden efter oväntad utgång. · Foto: Caroline Khamo

I den stekheta solen som nu gjort entré på riktigt osade grillen sötma hela vägen upp till etagevåningen på läktarna. Osade sötma gjorde även Assyriskas segersvit och energifyllda inledning av årets Norrettan. Laget hade senast besegrat Friska Viljor och ville helt enkelt förlänga segerraden mot besökande Syrianska från Örebro. Ett lag som inlett lite svajigt både i spel och resultat. Med andra ord så såg förutsättningarna på förhand väldigt ljusa ut.

Assyriska FF kom till start utan Carl Norberg och Kevin Jarett. Båda hade ådragit sig lite skavanker i den senaste matchen. Istället valde ledningen att ställa upp med Sam Kardar och Eufrat Barmousa istället som gjorde det bra.

Hemmalaget inledde bäst och släppte nästan aldrig taget under första halvlek. Redan i den 2:a minuten jobbades en hörna fram via Linus Hillemar som skapade oreda i Syrianskas målområde.

Hillemar hittade några minuter senare en framstötande Christian Moses men avslutet missade måltavlan. Kort därefter levererade Kardar bollen till Hugo Fernandez som vred sig fri inne i straffområdet men avslutade lite okonventionellt med en "tåpaj" som träffade målvakten rakt i nyllet.

Med halvtimmen spelad hade Assyriska FF nu skrapat ihop tillräckligt med lägen för att skriva om resultattavlan, så blev det också.

Men kanske på det mest oväntade läget av dem alla. 1-0 kom nämligen direkt på hörna, inskruvad av Fernandez.

Moses följde tätt upp med en reptilvändning på en servering av Kardar men avslutet träffade tyvärr stolpen. Sekvensen efter nickas bollen i ett bra läge men målvakten avvärjer ett andra mål för hemmalaget.

Precis innan halvtidsvila fick Assyriska FF ytterligare en utmärkt målchans. Kardar som gjorde sin bästa halvlek i den vita tröjan hittade fram till Fernandez som i sin tur serverade en boxstormande Christian Aphrem, men avslutet höll inte målstandard.

Matchen borde egentligen redan vara avgjord med tanke på Assyriskas stundtals dominanta spel. Man gjorde en väldigt bra halvlek spelmässigt, skapade chanser och släppte inte till några farligheter bakåt.

När andra halvlek började fortsatte det precis som första slutade. Kardar hittar denna gång Aphrem men avslutet gav inga resultat åter igen. I den 53:e minuten kommer Hillemar loss, vände kanske åt fel håll men lyckades hitta Aphrem som dock avslutade rakt på. Aphrem hade nog själv lika mycket avslut som hela Syrianska tillsammans.

Men det momentet blev det sista organiserade anfallet hemmalaget lyckades skapa. På något sätt förvandlades matchen till en rörig tillställning med många felpassningar och korta anfall. Det gav Syrianska från Örebro lite hopp. Några byten på det och vips så levde matchen på fullaste allvar. I den 75:e minuten var det nära kvittering men bollen smet precis förbi ena stolpen på Marko Atanakovic.

Assyriska fick sina lägen på några kontringar mot slutet men felbesluten gav motsatt effekt. Trötta spelare i värmen, många byten, oskärpa och en hel del flyt gav Syrianska möjligheten att kvittera i den 92:a minuten, en möjlighet man tog tillvara på. Man hann även göra 1-2 i den 98:e minuten vilket nu i efterhand känns som en dålig skriven barnbok men så blev det.

Så varmt och fröjdefullt i inledningen. Lika iskallt på slutet, kanske till och med värre. Det var verkligen en förlust som tog på psyket och dränerade på energin. Med tanke på vad som väntar härnäst kunde inte detta komma olägligare.

Nästa match spelas den 19:e maj kl 17:00 mot United Nordic på arenan. En match man gärna hade gått in i med ytterligare tre poäng. Så blev inte fallet men förhoppningsvis gav matchens avslutning lite funderingar att bearbeta fortsättningsvis. Kan laget studsa tillbaka?

Svaret får vi den 19:e maj!