Kabba Samura - en irrationell målgörare



Under säsongen 2003 hade Assyriska problem på anfallssidan och lånade därför in den unge talangen Kabba Samura från IFK Göteborg. Lånet var tänkt som en tillfällig lösning, men tycke uppstod och inför säsongen 2004 skrev därför Assyriska kontrakt med den irrationelle målgöraren.



Webbteamet åkte ner till Bårsta IP för att få en pratstund med målskytten från Boden-matchen och höra hur hans tankar går inför den närmaste framtiden.



Grattis till segern mot Boden! Kan du ge oss en analys av matchen?

- Första halvlek kändes helt okej, vi kämpade bra. Andra halvlek började också bra, men efter målet blev det jobbigare. Jag tror att vi slappnade av för tidigt.



Vad anser du avgjorde matchen till Assyriskas favör?

- Vi hade ett bra samarbete lagdelarna emellan och vi jobbade för varandra. Vi spelade bra försvar sista delen av matchen och Erland stod som en mur i målet.



Du har fått starta på bänken dom två första matcherna. Hur har det påverkat dig?

- Det är klart att det inte känns bra att sitta på bänken, det är aldrig roligt och om jag ska vara ärlig förstår jag inte riktigt varför jag gör det. När jag fick starta mot Boden ville jag visa vad jag kan och det tycker jag att jag gjorde, det var skönt att göra mål.



Ni har två matcher den här veckan, hur funderar du inför dessa?

- Det är alltid roligt att spela match, men det kan bli lite jobbigt när dom kommer så tätt inpå varandra. Det är viktigt att vi fokuserar på en match i taget. Inför matchen mot Vasalund på onsdag så är det bara vinst som räknas. Även mot Brage tror jag att vi vinner. Allting i laget känns bra nu och det var skönt att vi inte släppte in något mål mot Boden, så vi kommer till båda matcherna med vind i ryggen!



Hur stor är lagets kapacitet, hur långt tror du att ni kan gå i serien respektive Svenska Cupen?

- Jag tror på laget, om vi kämpar kommer vi att komma långt. Jag hoppas självklart på Allsvenskan och jag tror att vi har 70-80 % chans att klara det. I cupen är det svårare att tippa, där är det mer dagsformen som räknas, men vi hoppas kunna gå så långt som möjligt, gärna som förra året!



Vad har du för egna mål denna säsong?

- Jag hoppas kunna göra 10-15 mål, det är dock inte det viktigaste. Det viktigaste för mig är att vi vinner som lag och att jag får vara med på plan och hjälpa laget framåt.



Vi tackar Kabba Samura för pratstunden och önskar honom lycka till!



(Intervjun gjordes innan Cupmatchen, red anm)



FAKTA:

Namn: Kabba Samura

Ålder: 23 år

Bor: Hovsjö, Södertälje

Yrke: Fotbollsspelare

Familj: Flickvän och en dotter

Position: Anfallare

Tröjnummer: 16

Längd: 174 cm

Vikt: 74 kg

Kom från: IFK Göteborg 2003

2003: 16 matcher / 6 mål

Aktuell:

Gjorde mål mot Boden (och i Svenska Cupen mot Vasalund/Essinge IF red anm).
Skribent:Ilona Aslan, Christine Ah
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩