King klar för Assyriska FF

King Obinongo Hägg kommer senast från Karlbergs BK men har även Syrianska FC, Palermo och Como på sitt CV.  [FOTO: Tibella Esa]

King Obinongo Hägg kommer senast från Karlbergs BK men har även Syrianska FC, Palermo och Como på sitt CV. [FOTO: Tibella Esa] · Foto: Tibella Esa

Assyriska FF kan nu presentera nästa nyförvärv. Den 22- årige anfallaren King Hägg Obinongo förstärker anfallet inför nästa säsong och hoppas få bjuda på dans. “Målsättningen är att ta klivet upp till ettan igen”, säger King.

Välkommen till Assyriska! Hur känns det att vara här?

- Stort tack det känns väldigt bra. Assyriska är en fin klubb med goda faciliteter och historia. Vi har en bra trupp som är enade och medvetna om klubbens mål.

King beskriver sig som en vinnarskalle som gillar att sätta ett leende på lagkamraternas läppar, något som givetvis kommer per automatik vid vinst. Som spelare är han flexibel och kan spela på olika positioner. King berättar även om sina egenskaper. 

- Jag är en snabb och teknisk offensiv spelare med goda fysiska egenskaper. Dessutom är jag väldigt flexibel i positionsspelet i och med att jag tidigare spelat som både wingback och ytter men trivs även bra som forward.

På CV:et har han bland annat en sejour i årets seriekonkurrent och rival Syrianska FC, där han klättrade sig upp från ungdomsfotboll till A-lagskontrakt i Superettan vid 18 års- ålder. Därefter har King hunnit en kort sväng i Italien och Palermos U19 lag, men även en sejour i Como Calcio i Italiens Serie C. Tillbaka i Sverige spelade King för Arameisk-Syrianska i ettan och tvåan. Närmast ansluter han från Karlbergs BK, som gemensamt med Syrianska FC och Arameisk- Syrianska är seriekonkurrenter för i år. King berättar vidare om läget i truppen och målsättningarna för i år.

- Känslan inom laget är väldigt bra trots en del trötta kroppar, försäsongen är tuffare än någonsin i år. Vi kör på hårt med den fotbollsanpassade fysträningen med fokus på att vara så redo som möjligt inför seriepremiären. Personliga målsättningen är att bjuda på fin fotboll för supportrarna, göra mycket poäng samt att ta klivet upp till ettan igen.

Vad ska man kalla dig, King eller Kung?
- Kung kan man kalla mig om jag presterar som en, annars håller vi oss till King bara det funkar också [skratt].

Favoritspelare?
- Neymar.

Favoritklubb?
- FC Barcelona, men skriv gärna Assyriska FF också [skratt].

Favoritmat?
- Allt min mamma lagar, vad hon lagar kvittar egentligen bara det är hon som lagat det.

Vi hälsar King (eller Kung) välkommen till klubben och önskar honom lycka till!

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩