Klippan Marko Atanackovic förlänger

"Min kärlek till klubben har växt tack vare Zelge Fans stöd i vått och torrt" hälsar Atanackovic

"Min kärlek till klubben har växt tack vare Zelge Fans stöd i vått och torrt" hälsar Atanackovic · Foto: Caroliné Khamo

Man brukar oftast referera till stabiliteten hos den sista utposten som första byggstenen till ett vinnande lag. Inför kommande säsong har Assyriska FF säkrat just den stenen, en ädelsten som bara kan bli bättre.

Marko Atanackovic är en stabil målvakt med hjärtat på rätt plats och en väldigt uppskattad spelare bland spelare och supportrar. Marko bidrar med rutin, stabilitet och besitter en magisk egenskap att rädda straffar. Helt klart en väldigt fin nyhet som kommer glädja alla supportrar.

Först är det fina nyheter att du förlängt, personligen och för klubben. Hur gick dina tankar när du satte pennan på pappret?
- Mina tankar kring förlängningen var ganska självklara, jag slutförde aldrig min uppgift att ta upp klubben till Ettan. Hade jag varit med från början så är jag övertygad om att vi hade spelat i Ettan i år. Det handlade om marginaler mot slutet.

Dina tankar om förra säsongen, vart var det egentligen vi tappade?
- Vi tappade helt säsongen när vi inte kunde göra mål i avgörande lägen. Sju oavgjorda matcher talar sitt tydliga språk, serien avgjordes helt mot Karlberg där vi inte kunde göra mål trots ett dussin farliga lägen. Men det var många matcher där vi inte var kliniska nog i våra ageranden. Vi hade kunnat avgöra serien tidigt. Sedan tycker jag att vi kunde ha förstärkt med fler spelare efter halva säsongen. Alla får ta på sig en del för förra säsongens tapp, från styrelsen till tränarna samt vi som spelare förstås.

Hur går dina tankar om kommande säsong?
- Revansch, det är det enda som gäller i år. Det är en fantastiskt serie med många starka lag, serien är starkare än förra säsongen och det finns många utmanare. Men denna säsong lämnar vi ingenting åt slumpen. Vi måste skippa att alltid balansera där slumpen blir en avgörande faktor.

Har AFF tillräckligt med krut i år för att ta det steget?
- Det är en bra fråga. Vi har en fantastiskt mix av spelare som var "unga" förra säsongen men som ska axla många saker denna säsong. Får vi igång våra talanger samt värvar 3-4 kvalitetsspelare så fins det ingenting som stoppa oss.

Några önskemål förutom det vi nämnt?
- Min största önskan är att alla spelare, ledare, fans och alla i samt runt om klubben håller sig friska. Så länge vi håller oss friska och ger stöd till varandra så hjälps vi åt att vinna denna serie. Vi måste göra en kraftansträngning på alla fronter.

Berätta något publiken inte vet om dig?
- Något publiken inte vet om mig är att jag varit ungdomsproffs i Italien och England som 14- och 15-åring. Spelade i klassiska klubbar som Empoli, West Ham och Aston Villa.

Marko Atanackovic har skrivit på 1 år, men hoppas på att det blir många fler år med framgång i klubben.

- Min hälsning till fansen är att vi kommer behöva allt stöd från dem för att ta hem serien i år. Alla som säger att de har ett AFF hjärta och vill klubben väl, måste även visa det. Så kom ner till Arenan och ge oss stödet! Till våra hängivna Zelge fans vill jag hälsa att de är den största anledningen till min förlängning. Samt att min kärlek för klubben har växt med deras stöd  i vått och torrt!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩