Krasniqi tillbaka som huvudtränare

Albert Krasniqi gör sin tredje sejour i Assyriska

Albert Krasniqi gör sin tredje sejour i Assyriska · Foto: Redaktionen

I takt med att ett nytt år nalkas har arbetet inför nästa säsong satts i drift. Den viktigaste pusselbiten enligt många är att rätt person ska leda laget vid sidlinjen. Assyriska FF har därför kommit överens med den bekanta tränaren Albert Krasniqi som ska leda laget nästa säsong. Till sin hjälp har han Vasilios Boukas som assisterande tränare. 

Välkommen tillbaka till Assyriska Albert, hur känns det att vara här?
- Tack så mycket! Det är tredje gången gillt nu. Det känns väldigt bra. Först i superettan, sedan division 1 och nu division 2. Förhoppningen är att det nu ska gå åt andra hållet.

Varför blev det Assyriska igen?
- För mig är det viktigt att det finns en bra miljö och de människor som arbetar runt klubben har skapat en sådan miljö att vara i och att utvecklas i. Det har varit mest avgörande. Sedan har det kliat i kroppen att komma tillbaka och träna igen efter pandemin. Att det blev Assyriska är jag oerhört glad över.

Vem är Albert Krasniqi?
- Jag har varit tränare i ungefär 15 år och har själv även spelat väldigt mycket fotboll. Jag är 47 år, familjefar med 4 barn och bor i Segeltorp. Jag är en ganska enkel människa egentligen som gillar att ha kul. Det är viktigt för mig att när jag kommer till jobbet förmedla för spelarna att det ska vara en hög grad av seriositet, men samtidigt att det ska vara trivsamt.

Hur är du som fotbollstränare?
- Detaljorienterad och noggrann skulle jag säga. Jag följer min plan och vision och försöker få med alla på tåget. Jag ställer höga krav och kan upplevas som jobbig på plan, men släpper det såklart utanför plan. Vad gäller träningar så gillar jag att periodisera så att träningarna skiljer sig under försäsongen och under seriespelet.

Vad har du tränat för lag tidigare?
- Förutom att jag tidigare varit i Assyriska har jag tränat Vasalunds IF och Arameisk-Syrianska som jag lyckades få upp från division 2 till ett topplag i ettan. Jag har vunnit division 2 tidigare så att säga.

Tankar inför säsongen?
- Vi ska försöka bygga något där förlora inte ska vara något alternativt. Går vi ut på plan så ska vi dö om det så krävs. Det är den kulturen som krävs. Jag hatar att förlora och hoppas jag kan jag förmedla detta till spelarna. Det kommer ställas höga krav, precis som denna klubb är van vid. 

Meddelande till supportrarna?
- Kom och hjälp oss. Det är en skillnad att spela med elva kontra tolv spelare på plan. Det är roligt att intresset är högt och jag hoppas att det kommer fler. Vi behöver er och det är er vi spelar för.

Tack Albert för pratstunden och lycka till med arbetet i Assyriska FF! 

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩