Långdraget när Stocksund kom på besök

Jakob den store höll årets första nolla.

Jakob den store höll årets första nolla. · Foto: Caroline Khamo

När tredje raka förlusten kom borta mot Karlberg var energin från starten som bortblåst. Tre raka förluster och en hel del väldigt enkla mål ställde allt upp och ner. Det hela började med den snöpliga förlusten mot Örebro Syrianska och fortsatte sedan sätta spår i laget. I dagens match som för övrigt hamnade på en udda dag och tid visade det sig ganska omgående på laguppställningen. Motståndarna Stocksund som slåss i de nedre regionerna fick syna en väldigt defensiv uppställning.

I målet ersattes Marko Atanackovic av hemmasonen Jakob Rhawi. Rhawi återkommer vi senare till. Från start såg det väldigt dysfunktionellt ut på mer eller mindre alla positioner. En start som även innehöll ett gult kort till Hugo Fernandez, ett kort som håller honom från spel till nästa match mot FBK Karlstad.

Assyriska FF lyckades trots ny uppställning ta ledningen till publikens stora förtjusning. En fin prestation av Christian Moses som vänder upp, hittar Fernandez som tittar upp för att servera en fri Linus Hillemar. Bollen missas helt och blir till en egen fint. Hillemar utnyttjar situationen finurligt och assisterar en stormande Killian Denoual på vänsterkanten.

Hemmalaget får tillbaka lite energi där man hotar lite sporadiskt men halvleken går mest ut på att hitta rätt i positionerna och skära av ett bolltrillande Stocksund som med lite tur och effektivitet kunnat kvittera.

1-0 ledningen dinglade på en lina direkt i starten på andra halvlek. Stocksund spelade i den 49:e minuten ända från målvakt till friläge som turligt nog saknade rätt riktning. Man kom nära ytterligare en gång bara minuterna efter friläget med en nick som Rhawi parerar till hörna.

Stocksund hade nu tagit över spelet helt och hållet. I samma veva åkte Victor Åsberg på ett gult kort, ett kort han kanske borde fått tidigare och är därmed även han ur funktion i nästa match.

En taktisk paus enligt min egen teori där Rhawi låg kvar på mattan för att störa Stocksunds rytm och väcka grabbarna fungerade inte den heller.

Trots att Assyriska FF inte hade så mycket boll skapade man ändå väldigt fina lägen. Med tjugo minuter kvar av matchen borde Moses punkterat tillställningen när han helt fri på väggspel med Hillemar fumlar bort läget. Trötta ben, lite oflyt och fortfarande en skör ledning.

Hemmalaget krigar och visar hjärta trots trötta ben och mycket jagande efter boll. Stocksund ökade istället på tempot. Men idag hade vi Jakob Rhawi som stod i vägen med fina parader. I en av situationerna hjälptes han av Adi Tahirovics långa sula på mållinjen.

I väntan på slutsignalen och en bruten förlust svit kom nästan ett dråpslag i förklädnad. Taskigt försvarsspel efter ett inkast föranleder en straff. En straff som tack och lov inte resulterade i en kvittering. Stocksunds bästa spelare för dagen missar målet helt och hålet skrämd av Rhawi som gissade rätt utan att behöva ingripa.

I matchens absolut sista minuter kunde Assyriska FF stänga matchen men brände ett volleyskott och ett friläge. När matchen till slut blåstes av kändes det som tre matcher i ett. Det kändes som att tiden gick baklänges. Om det var spänningen, måndag som speldag eller något annat får vi aldrig veta.

Det vi fick veta är att laget nu hamnat på rätt spår igen. Snyggt, sprudlande eller effektivt? Nej ,men tre poäng, första hållna nollan och möjligtvis kan detta bli starten på en ny segersvit. En svit som Örebro Syrianska håller på att bygga upp just nu. Den började just efter segern mot oss. De gjorde det som krävs ibland. Idag gjorde vi just det.

Grattis till segern och lycka till borta mot FBK Karlstad.

Skribent:Mrad Barsom