Målrik tillställning i Örnsköldsvik

Christian Aphrem stod för ett drömmål på halvvolley

Christian Aphrem stod för ett drömmål på halvvolley · Foto: Caroline Khamo

Efter två raka hemmamatcher och två vinster begav sig Assyriska till de norra delarna av riket och Örnsköldsvik där Friska Viljor väntade för motståndet. Hemmalaget med vind i seglen efter en stark 0-1- seger på bortaplan mot IF Karlstad kom in med gott självförtroende och med vilja att kamma hem ytterligare poäng i säsongsinledningen.

Hemmalaget skulle också börja oerhört friskt mot vad som verkade vara ett krassligt Assyriska direkt efter avspark. Mot IF Karlstad lyckades Friska Viljor göra mål efter två minuter och vinna matchen med 0-1. Mot Assyriska tog det 25 ynka sekunder för hemmalaget att ta ledningen. Friska Viljor kom runt enkelt på vänsterkanten efter avspark och ett lågt inlägg hittade en helt omarkerad spelare i straffområdet för hemmalaget som enkelt kunde lägga in bollen i mål. Ett blytungt mål för Assyriska att släppa in efter ett oerhört passivt försvarsspel. Skulle Friska Viljor mäkta med samma bedrift som mot Karlstad och hålla ut med sin 1-0- ledning?

Direkt efter ledningsmålet skulle hemmalaget sjunka hem med hela laget och bokstavligen parkera en dubbeldäckare framför sitt straffområde. Med elva man på rätt sida tilläts Assyriska att äga bollinnehavet helt ohotat anfall på anfall. Eftersom Friska Viljor sjönk så lågt hade de inte ens chans på att kontra- en matchbild som AFF var bekväma med i jakten på kvittering. En sådan skulle också komma i den tolfte matchminuten när Kevin Jarret på sin position i centrala mittfältet fick bollen till skänks och serverade en löpande Christian Moses som rundade en liggande hemmaförsvare och rullade in bollen bakom målvakten.

Nu tänkte man att matchbilden skulle bli lite mer öppen i och med att Friska Viljor inte hade en ledning att försvara längre. Men en poäng hade de ändå. Därför klev de fram i position några meter och tillät de rödvita föra spelet vidare. AFF radade upp flera hörnor i första halvlek, nio totalt. Men närmare än en stolpträff som styrdes på en hemmaförsvarare efter ett inlägg från Linus Hillemar skulle Assyriska inte komma en ledning. Därutöver hade AFF behövt genomföra två byten i två separata tillfällen när både Kevin Jarett och Carl Norberg tvingats lämna planen med skador. In kom istället Eufrat Barmousa och Sam Kardar.

1-2 skulle istället komma i minut 49 efter ytterligare en hörna som Barmousa slår och där Killian Denoual, som numera blivit en van målskytt på fasta situationer, höll sig framme och styrde in ledningsmålet. Efter målet förändrades matchbilden helt och hållet och hemmalaget förvandlades plötsligt till en frisk fläkt. Hade de spelat på det sättet hela matchen hade AFF haft stora bekymmer. Men AFF hade som sagt många hörnor i matchen. I minut 77 slogs hörna nummer 13 från vänsterkanten, men hemmalaget lyckades skarva bort den. Istället damp den ned framför fötterna på Christian Aphrem som utanför straffområdet drog till på halvvolley med en vrist/yttersida som letade sig in i målvaktens bortre kryss. 1-3 på resultattavlan och det kändes som spiken i kistan. AFF hade chanser att kontra in ytterligare mål- men typiskt nog lyckades hemmalaget istället reducera efter ett fint kombinationsspel genom AFF-försvaret och 2-3 efter 80 minuter. AFF höll på att slarva bort sina tre poäng med mycket tid kvar att spela.

De rödvita skulle dock hålla undan och inkassera tre poäng och därmed ta sin tredje raka seger och första segern på bortaplan. Angående siffran tre; AFF har nu gjort tre mål i fyra raka matcher. Målskyttet är en stor styrka hos de rödvita vilket bådar gott. Laget har inlett starkt och placerar sig på fjärdeplats med lika många poäng som trean HTFF.

Nästa match spelas redan på söndag 12/5  på hemmaplan i ett derby mot Örebro Syrianska med matchstart kl. 16:00. Vi ses där!

Skribent:Christian Hanna