Racet fortsätter efter tre säkra poäng

Hillemar stod för ett mål och en assist i dagens match

Hillemar stod för ett mål och en assist i dagens match · Foto: Caroline Khamo

Assyriska tog för dagen emot Rågsveds IF som förankrat sig som sista lag i tabellen. Det har varit en tuff säsong helt enkelt men skam den som ger sig är ett väl använt utryck och passade bra när man besökte Södertälje fotbollsarena. Rågsved kom till start med en seger och en oavgjord i dem två senaste matcherna man spelat.

Med andra ord så skulle man på förhand inte ta ut något i förskott. Det gjorde man inte heller. Assyriska kom ut till spel där man dikterade takten från start. Man hade bollen mest hela tiden men egentligen utan att skapa något framåt.

Så när Linus Hillemar skar in från sin vänsterkant och placerade in bollen som en blixt från ovan, antecknades första läget. 1-0 efter 17 minuter och fortsatt bollinnehav gav ett lugn fortsättningsvis. När halvtimmen spelats ökade Assyriska på sin ledning till 2-0. Ett vackert inlägg från vänsterkanten signerat Hillemar som på nick förvaltas av nu mera nickspecialisten Anderson.

Precis innan halvtid sätter Martin Robaina även han en vacker nick fint inspelad av Carl Norberg. 3-0 och klar fördel hemmalaget.

Andra halvleks första farliga chans får Ekin Bulut som helt fri istället för att smälla in bollen väljer att frispela Anderson men tyvärr hinner en Rågsvedförsvarare emellan och chanser rinner ut i sanden.

Sedan vänder matchen trehundrasextio grader. Rågsved börjar tugga sig in på Assyriskas planhalva i kombination med att Assyriska slappnar av. 3-1 kommer i matchminut 58, skott i målramen fem minuter efter och även en ribbträff innan klockan hunnit ticka till 70.

Oroväckande att laget sjönk rejält under en längre period. Med kvarten kvar får bortalaget ytterligare en chans att få nerverna att fly ut på huden men turligt nog så räddar Marco Atanakovic. Där och då verkade tiden springa ifrån Rågsved, med några minuter kvar så gjorde även resultatet det. I en snabb kontring hittade Ibrahim Niang en djupledslöpande Hugo Fernandez som väldigt kyligt chippade bollen över målvakten. 4-1, tre poäng och med all sannolikhet spiken i kistan för Rågsveds säsong.

En relativt säker seger där Assyriska ändå bjöd på bra kombinationer vid ett flertal tillfällen.

Man kontrollerade hela första halvlek med en säker ledning som resultat. Andra halvlek kunde avverkas på ett säkrare sätt men tåget får rulla vidare. Enda smolket i bägaren är att Anderson, efter ett billigt gult kort kommer missa nästa veckas seriefinal mot Nyköping på grund av avstängning.

En match som ska spelas den 24:september kl 17:00 på arenan. Dags för publiken att dra sitt strå till stacken och försöka fylla stora läktaren. Ju mer publik desto starkare hemmalag.

Skribent:Mrad Barsom