Regnig och målrik tillställning i Karlstad

Emilio Aydin lyckades stänga matchen i ett regnigt Karlstad

Emilio Aydin lyckades stänga matchen i ett regnigt Karlstad · Foto: Caroliné Khamo

Efter en förlösande seger sist mot IFK Stocksund var det dags för den första matchen i Karlstad inom loppet av en vecka. Först ut: nykomlingarna FBK Karlstad som huserar i nedre delen av tabellen, men som kommer stärka av en seger senast i Karlstadsderbyt. Det skulle vänta en regnig och målrik tillställning som svängde fram och tillbaka.

Assyriska ställde upp med liknande elva och formation som sist. Det skulle man dock behöva göra utan avstängda Hugo Fernandez och Victor Åsberg. Tränare Albert Krasniqi behövde därför möblera om lite och in kom istället annars ordinarie Carl Norberg och Dmitry Zhuravlev.

Matchen skulle börja trevande med ett avvaktande AFF som fokuserade på försvarsspel i naturgräset. Karlstad tog initiativet i inledningen och skulle också få utdelning i minut 29 när en sämre bakåtpassning till målvakt Rhawi föranledde en rensning som hamnade rakt på en motståndarspelare som försökte lobba in bollen i mål utanför straffområdet när Rhawi var ur position. Skottet skulle dock missa målet och istället landa hos en annan anfallande spelare. När skottet slogs var dock spelaren tydligt offside vilket allt och alla verkar ha missat. Istället sköt han in bollen i Rhawis första stolpe och 1-0. Hemmalaget skulle också utöka till 2-0 efter en nick av samma spelare enbart två minuter senare.

Där och då kändes det hopplöst. Regnet hade börjat ösa ned och AFF hade inte haft några indikationer på att göra mål under matchen. Men från ingenstans skulle hoppet komma tillbaka. Norberg slog in en hörna där Karlstad misslyckades med att rensa bort bollen som föll perfekt framför huvudet på Hannoui som enkelt nickade in reduceringen i minut 37.

Det skulle bara dröja tre minuter för AFF att kvittera. Aphrem fick bollen en bra bit utanför straffområdet efter pass av Kardar och drog till med ett klassavslut som letade sig in i mål, otagbart för målvakten. Ännu ett drömmål av Aphrem. Men spelarna hade knappt hunnit fira klart innan vändningen var fullbordad. Bara minuten efter serverade Moses en löpande Norberg som rullade in bollen i mål. 2-3 på resultattavlan och AFF hade vänt på fyra minuter. De rödvita skulle också utöka sin ledning till 2-4 i det sista som hände i första halvlek när Hillemar snodde åt sig bollen från försvaret, hjälpt av det blöta underlaget, rundade målvakten och sköt in bollen i mål.

2-4 kändes tryggt när lagen gick in i paus. Andra halvlek hann dock knappt börja innan Karlstad reducerade till 3-4 när de kom runt enkelt på Assyriskas vänsterkant. Känslan var då att en kvittering skulle komma när som helst. Karlstad tryckte också på för en kvittering under resten av halvleken, men Rhawi och co. lyckades hålla undan. Istället skulle AFF punktera matchen med 3-5 i minut 89. Aphrem drev upp bollen i en kontring och hittade Aydin, som släppte vidare till Jenhani som väldigt smart passade tillbaka snett inåt till Aydin som drog till med sitt första mål för säsongen. Otroligt skönt för honom och för laget som nu är tillbaka på vinnarspåret med två raka vinster.

Nästa match som spelas gör AFF comeback i cupen efter lång frånvaro. Det är dock en lång väg att kvala sig in i gruppspelet i Svenska cupen. Första hindret är Högsjö BK som spelar i division 4. Matchen spelas på bortaplan på torsdag 13 juni kl. 19:30 och AFF lär sända matchen på appen Minfotboll.

Skribent:Christian Hanna