Romario Navarro klar för Assyriska FF

Romario Navarro beskriver sig själv som en teknisk och löpstark spelfördelare och hoppas han kan bevisa det när serien kommer igång.  [FOTO: Christian Hanna]

Romario Navarro beskriver sig själv som en teknisk och löpstark spelfördelare och hoppas han kan bevisa det när serien kommer igång. [FOTO: Christian Hanna] · Foto: Christian Hanna

Nästa nyförvärv är på plats. Den 21- årige innermittfältaren Romario Navarro ansluter till klubben. Tankarna går direkt till den brasilianska anfalls-legendaren Romário som är känd som en av fotbollens allra främsta målskyttar genom tiderna. Om vår egna Romario lever upp till sitt förnamn? Det är upp till bevis.

Välkommen till Assyriska! Hur känns det att vara här?
- Tack så mycket! Det känns väldigt roligt att vara här. Jag trivs bra med mina nya lagkamrater och allt känns bra. Assyriska är en fin klubb. 

Romario har i sina yngre dagar representerat Djurgården och Haninge. Senast kommer han från Segeltorps IF. Han berättar lite om sin relation till sina nygamla tränare, som bekant även de kommer från Segeltorp.

- Jag har spelat under Hassan och Mahdi snart tre år, så vi har en väldigt bra relation. Jag vet hur de funkar, vad de vill av sin fotboll och hur de vill spela. Det kommer att gå bra för dem och laget. Vi håller på att få ihop truppen i nuläget och jag både hoppas och tror att vi kommer göra ett bra jobb ihop.

Som spelare föredrar han att härja runt i innermittfältet där han kämpar och krigar. Vi kan därför inte förvänta oss att han slår brassen Romários målrekord, men nog det finns annat att hämta.

- Jag skulle säga att jag är en teknisk spelare, en spelfördelare som är bra i det korta passningsspelet främst. Men jag springer även väldigt mycket och är löpstark.

Assyriska har som bekant hamnat i en tuff serie i år och det kommer krävas mycket för att ta steget tillbaka till ettan igen. Men klubben fäster sig vid sin målsättning att ta sig upp och Romario är av samma åsikt.

-Det handlar om att vinna. Jag vill vinna serien i år och personligen spela så mycket som möjligt. Självklart är det alltid roligt att bidra med poäng, men det viktigaste i slutändan är att laget vinner sina matcher, en efter en, och framför allt att vi vinner serien.

Jag måste bara fråga, ditt namn måste väl vara inspirerat av brassen Romario?
- Självklart! Det var min pappa som älskade honom, svarar Romario (Assyriskas Romario givetvis) och skrattar.

Meddelande till supportrarna?
- Kom ner och stötta oss under matcherna, ert stöd behövs!

Vi hälsar Romario välkommen till klubben och önskar honom all lycka till!

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩