Sagan fortsätter, Assyriska klara för division ett

Vilt jubel nära seriesegern säkrades

Vilt jubel nära seriesegern säkrades · Foto: Caroline Khamo

Förutsättningarna var glasklara. Assyriska hade allt i egna händer och mer därtill. Sista hindret på vägen, Arameiska Syrianska på Brunna IP.

Innan matchen hade det spekulerats om diverse målskillnadsteorier, Sleipners framfart mot Rågsved, naturgräsfenomenet och spöken från förr.

Brunna hade invaderats av ditresta Assyriska supportrar som fyllde arenan till sista plats. Säkerligen hade fler tagit sig till Brunna IP om arenan inte hade haft sina begränsningar.

Assyriska FF inledde matchen precis som en serieledare. Man kontrollerade tempot och såg kompakta ut över hela plan.

I ett typiskt ruskigt höstväder var man även närmast att ta ledningen via Anderson men avslutet blockerades starkt av hemmaförsvaret. Några halvchanser utspritt under dem första tjugo minuterna gav inte heller resultat.

Assyriska FF dirigerade spelet och fick till slut utdelning i den 29:e minuten. En fin nickskarv av Ekin Bulut friställer Andersson som sätter dit förlösande 0-1 med vänstern.

Bara några minuter senare utökar Assyriska sin ledning genom en nick signerad Taoufiq Hannioui, fint assisterad av Carl Norberg som i år varit fantastisk med sina inlägg.

I och med målet och ledning för Rågsved mot konkurrenterna Sleipner släppte nerverna nästan helt.

Trots att hemmalaget får in reduceringen i en väldigt misstänkt offsideposition är känslan god på läktarhåll. Linjedomaren höjde flaggan men på något sätt stod sig målet kvar på resultattavlan.

Innan halvtid fick Anderson ett friläge men missade. Även Linus Hillemar hann köra en soloräd längs kanten och såg sitt inspel rensas på mållinjen.

Andra halvlek han knappt börja innan firma Norberg och Fernandez fint kombinerade till Andersons andra mål för dagen. 1-3 och ridå för Arameiska Syrianska.

Anderson han vackert sätta dit 1-4 och därmed kvittera ut ytterligare ett hattrick denna säsong. Fint vägg assisterad av Ekin Bulut. I den 67:e minuten utökar Assyriska FF sin ledning ännu en gång genom ett monsterskott av Bulut. Ett mål som påminde mycket om Zlatans balja mot Ungern.

Defileringen blev definitiv när Hillemar sprang in 1-6 på en fin djupledspassning av Ibrahim Niang.

Assyriska kom till Brunna, Assyriska såg och  Assyriska segrade till slut väldigt komfortabelt. Spekulationerna var överflödiga, naturgräset en vanlig gräsmatta och spöket utsparkad. En stark insats av hela laget som verkligen visade vilket lag som är seriens bästa.

Stort grattis till alla som haft en del i denna framgång. Tränare, ledare, personal kring laget och fansen.

Nästa år väntar spel i division ett och helt nya förutsättningar och möjligheter. Sagan fortsätter helt enkelt…..

Skribent:Mrad Barsom