Svängig match i Norrköping

Spelarna firar med supportrarna efter 1-2 målet av Hugo Fernandez [FOTO: Caroline Envia Khamo] · Foto: Caroline Envia Khamo

Efter tre raka vinster i bagaget var det dags för Assyriska att åka upp till Norrköping för match mot klassiska IK Sleipner. Ditresta Zelge Fans fick se en svajig match med många mål, känslor och ett sent kvitteringsmål på tilläggstid.

För dagen avstängda Cihan Gavgacioglu fick följa dagens match från läktaren och vikarie på mittbackspositionen var Marcus Linday som flyttades ned från mittfältet. Saknades gjorde även Christian Aphrem, Victor Åsberg och David Durmaz som fick titta på från läktaren. Att förlora Gavgacioglu i backlinjen och Linday i mittfältet märktes verkligen i dagens match. Det är två spelare som är fundamentala på sina positioner.

Matchen i sig inramades av Zelge Fans som skapade en härlig stämning i arenan. Redan efter tolv minuter tog snabbe Linus Hillemar sig fram på högerkanten och gjorde ett inspel som letade sig in mellan benen på Sleipner-målvakten. Ett mål som påminde väldigt mycket om målet som gjordes på bortaplan mot Arameisk-Syrianska. Men supportrarna på läktaren hade inte ens hunnit fira klart och röken hade inte lagt sig förrän Sleipner kvitterat. Det kan inte ha tagit mer än 30 sekunder mellan målen. 1-1 på resultattavlan och rent uselt av Assyriska att tappa en ledning på det viset.

Men efter 32 spelade minuter slog Hillemar ett inlägg från vänsterkanten som Sosseh ostört fick nicka mot mål. Målvakten räddade, men inte bättre än att bollen hamnade framför fötterna på den framrusande Hugo Fernandez som kunde peta in bollen i mål. Supportrarna kunde återigen fira, men var denna gången påpassliga för att eventuellt inte missa en snabb kvittering. En sådan kvittering uteblev och istället tog sig lagen till halvtid med 1-2 på resultattavlan till Assyriskas favör. Känslan var att AFF hade kontroll över matchen och skulle ta med sig tre poäng till Södertälje.

Istället vände matchen helt och hållet i inledningen av andra halvlek. Assyriska tappade greppet totalt och släppte in två snabba mål inom loppet av tre minuter. Båda målen kom på ett identiskt sätt genom två inlägg från Sleipners vänsterkant. 3-2 för hemmalaget och en rejäl uppförsbacke för laget som bara några minuter tidigare hade ledning och kontroll över matchen.

Med mycket tid kvar av matchen gällde det för Assyriska att bita ihop och försöka få ut något av matchen. Men det märktes att det tog på AFF mentalt att tappa ledningen så snabbt. Sleipner gjorde det bra och Assyriska försökte komma till lägen utan resultat. Inhoppande Bachir Katourgi kom in i jakten på ett kvitteringsmål och hann pricka ribban på ett skott utanför straffområdet. Men i den 90:e minuten kom till slut kvitteringen och det var just Katourgi som lobbnickade in bollen bakom målvakten till 3-3.

En skön kvittering och fortfarande lite tid kvar av matchen för att hitta ett segermål. Assyriska försökte och närmast kom kapten Nemrud Awrohum som fick ett fint läge vid straffpunkten genom ett inspel, men en Sleipner-försvarare hann blockera skottet i sista stund.

Ett poäng är bättre än noll, främst med tanke på att det i backlinjen vikarierade en mittfältare. Nästa match spelas hemma mot IFK Lidingö 26 juni 17:00 i den sista matchen innan sommaruppehållet. Kom och stötta laget i jakten mot tre nya poäng!

Skribent:Christian Hanna