Tio olyckliga minuter avgjorde matchen mot Vasalund

Assyriska gjorde återigen en bra halvlek och en betydligt sämre andra

Assyriska gjorde återigen en bra halvlek och en betydligt sämre andra · Foto: Redaktionen.

Försäsongen är i full gång och träningsmatcherna avlöser varandra, när Assyriska återigen skulle möta ett lag från Ettan fortsatte laget att mönstra ett blandat lag med många spelare som saknades eller spelade på ovana positioner. Resultatet blir också därefter och man önskar sig att åtminstone tränarna får med sig något.

Sjukstugan håller just nu Assyriska i ett fast grepp. Tränare Albert Krasniqi var tillbaka, visserligen med ett munskydd, men saknade fortfarande flera spelare som ingår i säsongens tänkta startelva; Marko Atanackovic, Nemrud Awrohum, Eufrat Barmousa och Carl Norberg saknades i försvaret. Marcus Linday var tillbaka men spelade bara första halvlek och det som högerback, Hugo Fernandez vikarierar fortfarande på innermittfältet och Emilio Aydin som vänsterytter.

De enda som spelade på sin naturliga position idag var Jakob Rhawi, Adi Tahirovic, Victor Åsberg, Iljam Özmen och Bachir Katourgi. Som vänsterytter vikarierade Maikel Michael. Två argentinska spelare provspelade som i förra matchen, Martin Robaina bildade mittlås med Tahirovic och Valentin Alvarez tog hand om högermittfältet.

Första halvlek var ganska jämn och utan några större farliga chanser för båda lagen. Det kändes som att Assyriska var närmast ett ledningsmål än gästerna från Stockholm. Men när andra halvlek kickade igång hände väldigt mycket på kort tid och allt till favör för gästerna som verkade ha lagt i en högre växel. Inom loppet av tio minuter stod det 0-3 på resultattavlan då Assyriskaspelarna hamnade i en period där de såg ut som om de frusit fast i februarikylan.

I onsdagens match mot Hammarby TFF rann siffrorna iväg och man befarade att samma sak höll på att hända nu, men någonstans hittade Assyriska tillbaka till sina positioner och stod upp. På en frispark i minut 68 kunde Linus Hillemar hitta Adi Tahirovic som lyckades skarva vidare till Valentin Alvarez som nickade in ett reduceringsmål. Sen var Vasalund väldigt nära att öka på sin ledning men slutsiffran stannade på en 1-3 förlust för Assyriska.

Två tunga förluster på en vecka, båda mot lag från Ettan och båda med ett Assyriska som egentligen inte var redo för någon av matcherna. Vi hoppas ändå att tränarna kan hitta någon ljusglimt att ta med sig i den fortsatta försäsongen. Det är fyra träningsmatcher kvar att spela innan premiären borta mot Huddinge IF söndagen den 2 april.

Skribent:Redaktionen