Tjejernas vilja gjorde det möjligt

Assyriskas Lag F2009/2010 gjorde turneringen möjlig

Assyriskas Lag F2009/2010 gjorde turneringen möjlig · Foto: Ninous Touma

Att Hubo Telge-festivalen blev en stor succé redan förra året har inte undgått många i Södertälje. I samband med festivalen arrangeras en fotbollsturnering för barn och ungdomar. För att kunna genomföra detta även i år och med fler lag behövdes fotbollsmål. Antalet mål som fanns på Bårsta IP räckte inte till för de planerade lagen, men med skulle några eldsjälar till tjejer trolla fram nya fotbollsmål.

Tjejerna som ansvarade för planeringen och många moment i turneringen bad föreningen om hjälp att kontakta kommunen för assistans. Tyvärr fick de inget positivt svar trots fem veckors väntan.

Den ”hjälpen” de erbjöds skulle ha uppgått till dubbla kostnaden av hela turneringens budget bara för att flytta målburarna från andra fotbollsplaner. Tjejerna bestämde sig dock för att vända motgången till en möjlighet genom smarta och kreativa lösningar i samarbete med RF SISU Sörmland. Eftersom Hubo Telge-festivalen är en kärleksfestival, skulle temat vara fundamentet som alltid leder till gemenskap i en positiv anda.

Tjejerna beslutade sig för att själva bygga målburarna. Trots att det skulle ta mycket tid och ansträngning, var de fast beslutna att nå sitt mål. Förutom namnet Hubo (assyriska) skulle alla målburar namnges på olika språk med ordet kärlek, eftersom det är vad mänskligheten borde byggas på. Således fanns ord som Agapi (grekiska), Love (engelska), Liebe (tyska), Kärlek (svenska), Ser (armeniska), Miłość (polska), Кохання (ukrainska), Amore (italienska), och Rakkaus (finska).

När regnet gjorde det omöjligt att arbeta utomhus, flyttades arbetet inomhus till omklädningsrummen. Skyddspapper och annat material lades ut för att inte skada utrymmena. Det skulle skruvas, sprayas, tryckas, sättas ihop – momenten var många. I sina skyddskläder såg tjejerna ibland ut som ”astronauter”, vilket ledde till många skratt. Till slut, efter mycket tid och ansträngning, blev resultatet fantastiskt och budskapet om kärlek var verkligen något som genomsyrade turneringen.

Assyriska FF är otroligt stolta över tjejernas (Lag F2009/2010) insatser. De har lärt sig att hinder kan omvandlas till motivation och kreativ problemlösning. 

Kärleken segrar alltid till slut.

Skribent:Ninous Touma
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩