Tuff match i Karlstad för andra veckan i rad

Moses tvåmålsskytt efter fina förarbeten av Norberg och Jarrett

Moses tvåmålsskytt efter fina förarbeten av Norberg och Jarrett · Foto: Caroline Khamo

För andra veckan i rad begav sig Assyriska iväg för match i Karlstad. Denna gång ställdes man mot IF Karlstad. För andra matchen i rad skulle man vara i 0-2 underläge redan under första halvlek. Hur skulle det gå denna gång?

AFF kom till matchen med nästan full trupp. In i startelvan gick nyligen avstängda Fernandez och Åsberg. Den sistnämnde skulle spela på en något ovan position som vänster-wingback.

Med vinst i ryggen efter en minnesvärd vändning senast i Karlstad kom AFF in i matchen med ökat självförtroende. Denna skulle dock stupas i och med att hemmalaget tog ledningen redan innan matchklockan hann slå på två minuter. Uppförsbacke direkt för de rödvita som många gånger förr. Inte skulle det bli bättre när domaren dömde straff i Karlstads favör efter 25 minuter som den före detta Hammarbyspelaren Romulo Cabral slog in till 2-0.

Karlstad hade dubblat sin ledning och AFF hade återigen lyckats försätta sig i tvåmålsunderläge tidigt i matchen. Sist gick det att vända på steken, men hur skulle det gå denna gång?

Svaret skulle komma i minut 31. En formidabel Norberg slog in ett inlägg från högerkanten som Moses på ett imponerande sätt nickade in och därmed reducerade till 2-1. AFF fick då massor med energi och började gräva sig tillbaka in i matchen. Det skulle dock inte bli någon vändning i första halvlek som sist och istället skulle lagen gå in i halvtidspaus med 2-1 till Karlstad.

AFF kom ut starkt i andra halvlek med sikte på kvittering. Jarrett byttes in tidigt i halvleken och skapade oreda för Karlstadsförsvaret. De rödvita tryckte på för kvittering och skapade chanser med framför allt Moses och Fernandez, men AFF lyckades inte få utdelning. Kvitteringen skulle dock komma till slut när nyligen nämnda Jarrett löpte ned på sin vänsterkant och in i straffområdet, förbi Karlstadspelare, för att servera en löpande Moses snett inåt som utan misstag sköt in 2-2 i matchen.

Ytterligare energipåslag för de rödvita som nu hade vibbar på seger. Faktum är att Assyriska i andra halvlek klart var det bättre laget och en seger hade inte alls varit oförtjänt. Chansen skulle också komma att ta ledningen i något av det sista som hände i matchen. I den tredje tilläggsminuten serverade inbytte Aphrem en perfekt passning till löpande Fernandez som ensam med huvudet enbart hade behövt pricka målet för att avgöra matchen. Istället skulle nicken gå utanför och domaren skulle blåsa av matchen minuten senare. Dystert för AFF som klart hade förtjänat att avgöra matchen och åka hem med med tre poäng.

En poäng är dock helt klart godkänt att få med sig i en av de på förhand tuffaste bortamatcherna som brukar vara mot Karlstadsgänget. Också med tanke på att laget hamnade i jobbigt underläge och lyckades hämta upp det igen. Man behöver dock undvika att hamna i sådana situationer från början med för många insläppta mål. Bra jobb av inhopparna som gav effekt och gav AFF möjlighet att kvittera och få för seger.