Två förlorare i toppmatchen

Två tappade poäng för båda toppkonkurrenterna

Två tappade poäng för båda toppkonkurrenterna · Foto: Caroline Khamo

Efter den urstarka vinsten borta mot Haninge och ytterligare värvningar som ska få vågen att tippa rätt såg det ljust ut inför dagens toppmatch där båda lagen jagar direktplatsen till ettan.

Mot Haninge senast fick publiken stifta bekantskap med nye anfallaren Ekin Bulut en kort stund, idag fick Bulut förtroendet från start.

Det började bra för Bulut och hela Assyriska. Redan efter en minut kunde hemmalaget ta ledningen då en oerhört fin svepande passning från Martin Robaina hittar en smart löpande Anderson som nickar snett inåt utan att nån hinner dyka upp. Kort därefter var Bulut framme och skarvade en passning av Linus Hillemar i burgaveln. Hemmalaget styrde och ställde mot ett baktungt Sleipner. Ledningen lät dröja på sig till den 16:e minuten. En fin prestation av Bulut på högerkanten där han fintar bort sin spelare, slår in bollen som målvakten inte lyckas hålla helt. Det tackade Anderson för och sätter bollen med sin vänster.

Hemmaledning, övertag och väldigt rättvist. Assyriska var nära att utöka sin ledning på en skottlobb som pareras till hörna. En hörna som sedan resulterar i en 2-0 nick av Robaina. Tveksamt avblåst för offside dock.

Med fem minuter kvar rinner Bulut igenom igen och får två mot en läge men missar passningen som mest troligt hade ställt Fernandez helt fri.

Sekvensen efter kommer kvitteringen ur ingenting där Sleipner rinner igenom ganska lätt i mitten, ett mål som påminde mycket om den man släppte in mot Eskilstuna.

1-1 i halvtid var nästan skrattretande med tanke på hur matchen såg ut.

Andra halvleken började trevande men tog fart i den 58:e minuten. Först ut Robaina, väldigt nära på nick men över. Minuten efter Linus Hillemar missar målet helt på en drömpassning från Hugo Fernandez. Minuten efter det får Bulut friläge till skänks men avslutet räddas skickligt av Sleipners målvakt. Inte så långt efter får Anderson ytterligare ett fritt skottläge men skjuter tätt utanför. Med alla dessa lägen inom en period på 10 minuter fick man en känsla att Sleipner snart skulle sticka upp och göra 1-2. Och nära var det att tesen ännu en gång gick i lås. I en vass kontring avslutas ett Sleipner anfall med ett slickande avslut, väldigt nära en kalldusch.

Assyriska gjorde lite byten för att försöka kamma hem tre poäng. Inbytte Ibrahim Niang kom närmast men missade sitt friläge, ett friläge som föranleddes av ett bländande passningspel. Det var egentligen det sista av värde som hände.

Resterande tjugofem minuter plus tillägg blev en enda röra utan en tillstymmelse till anfallspel. Oroande att laget inte kan ordna fram forceringar mot slutet trots spelövertag. Domaren blåser av tillställningen med ett resultat på tavlan som gynnar toppkonkurrenterna. Till tung musik kliver två förlorande lag, det ena kanske lite mer nöjt än det andra.

Nästa match spelas på bortaplan mot FoC Farsta FF fredag 8 september 20:00.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩