Viktig seger på hemmaplan

Enda målskytten Bachir Katourgi med bollen

Enda målskytten Bachir Katourgi med bollen · Foto: Caroline Khamo

Efter två snöpliga förluster i rad och ett spel som lämnat mycket att önska tog Assyriska emot FoC Farsta på hemmaplan i Södertälje. Det skulle bland annat bjudas på sol, många tuffa dueller och ett rött kort.

Inramningen inleddes med att hålla en tyst minut för att hedra den nyligen bortgångne fader Gabriel Barqasho - må han vila i frid.

Inledningen av matchen måste vara det bästa som AFF uppvisat hittills på säsongen och utdelning skulle komma redan tidigt i matchen. Hugo Fernandez som varit en av de mest framträdande spelarna under säsongsinledningen tog sig skickligt förbi på sin högerkant längst kortsidan och serverade elegant en fristående Bachir Katourgi som kunde trycka in ledningsmålet. 1-0 efter tio minuter och de flesta trodde att det skulle vara en enkel dag på jobbet för Assyriska.

AFF fortsatte rada upp chanser i första halvlek. Hillemar hade ett skott i ribban, Robaina en nick som rensades bort på mållinjen och Özmen ett långskott på insidan av ribban.

Det är dock sällan Assyriska har en enkel dag på jobbet och det skulle visa sig när kaptenen och den mest rutinerade spelaren på plan, målvakten Marko Atanackovic, drog på sig en onödig utvisning på slutet av första halvlek. Från att AFF var på väg mot en bekväm vinst hade man nu kvar att spela en hel halvlek med en man mindre.

Farsta blev stärkta av utvisningen och klev ut som ett annat lag i andra halvlek. Assyriska fick falla tillbaka för att försvara sin uddamålsledning och gå på kontring. Trots ett spelövertag lyckades dock gästerna inte komma till kvalificerade målchanser. Det skulle dock komma i slutminuten när en Farsta-anfallare kom fri med inbytte målvakten Jakob Rhawi. AFF-målvakten skulle vinna den duellen när anfallaren försökte runda honom. Farsta skulle dock få en frispark precis utanför straffområdet som tog på muren.

Assyriska lyckades hålla ut och tog en viktig seger som placerar dem på en andra plats i tabellen. Laget visade god moral och krigade till sig tre poäng med en man mindre.

Nästa match spelas på bortaplan mot Rågsveds IF fredag 19 maj kl. 20:00.

Skribent:Christian Hanna