Fransk influens i galen match

Kilian Denouals panna ordnade segern.

Kilian Denouals panna ordnade segern. · Foto: Caroline Khamo

Assyriska FF stod idag värdar när Täby FK besökte Södertälje. Efter en svängig match borta i Eskilstuna där laget spelmässigt förtjänade betydligt mer var tanken idag att minimera chanserna för ytterligare en sådan holmgång.

Till spel hade de "ordinarie" mittbackarna Taofiq Hannioui och Zack Lindgren återkommit från avstängningar vilket på förhand gav vissa supportrar en viss trygghet inför matchen. Våren verkade även den ha kommit tillbaka efter en mycket längre frånvaro vilket gjorde denna match dukad och klar för fest.

När väl röken från grillen knappt hunnit sprida sig längs betongväggarna på arenan fick Hannioui syna det gula kortet i ett slarvigt försök till uppspel. Täby FK inledde matchen bäst och skapade finurliga kombinationer som försatte hemmaförsvaret i obekväma lägen. I den 9:e minuten kom så också ledningsmålet för bortalaget. En hörna som efter lite trassel sköts iväg mot Marko Atanakovic, en fin parad och lämnad retur senare kunde Täbyspelarna kombinera till sig ett öppet mål. Onödigt och väldigt snöpligt.

Med kvarten spelad var det Täby FK som förde matchen och hotade mest. Assyriska FF försökte gneta sig in i matchen men hamnade ofta fel i närkamperna. En situation som på ett sätt blev startskottet för Assyriskas ingång in i matchen blev när Christian Moses stångade till sig bollen dubbelt upp för att friställa Hugo Fernandez som tyvärr inte kunde förvalta läget.

Moses blev några minuter senare friställd inne i boxen men avslutet avlossades tamt utanför målstolparna. Även Kevin Jarett hade ett farligt inspel som även den inte hittade rätt adress. I detta nu kändes det som att hemmalaget skakat av sig den tama inledningen.

Men i samband med ett inte så helt väntat byte kort innan halvtid förlorade man initiativet återigen. Täby FK lyckades pricka ribban med hjälp av Assyriskas försvar och halvleken avslutades med att Hannioui bjuder Täby FK på en spelvändning där mittbackskollegan Lindgren avvärjer, en tackling som domaren ansåg inte vara tillräcklig ren. Straff blåst, 0-2 på tavlan och tung uppförsbacke som gav dåliga minnen från ett tidigare möte mot just Täby FK.

Hemmalaget kommer ut starkt när matchen sätts igång igen. Lindgren i mittförsvaret hade bytts ut mot Adi Tahirovic under pausvilan och Assyriska FF såg taggade ut. Man pressade på och tryckte tillbaka bortalaget dock utan att vara tillräckligt synkroniserade sista tredjedelen. Sedan började holmgången ta fart på allvar, en holmgång man på förhand ville undvika. i 55:e minuten rann Fernandez finurligt förbi sin försvarare och passade fram Moses som snyggt kastar sig först på bollen, en boll som hittar nätet. 1-2 var då ett faktum. 2-2 kom nästan omgående. Christian Aphrem som tidigare ersatte Isak Bråholm brytpassade bollen till Kevin Jarrett som rann iväg och snyggt assisterade en löpande Linus Hillemar, den sistnämnde drämde till bollen så pass hårt att målvakten inte kunde hålla bollen på sin rätta sida.

Spelet skiftade nu helt och ny förare satt i förarsätet. Aphrem var den som fick nästa läge men nickade bollen utanför, ett inlägg som kunde tas ner. I detta läge kändes det som att Assyriska FF när som helst skulle ta ledningen. Men spännande matcher är något man prenumererat på. Hannioui som i en räd tagit sig till offensivare breddgrader lyckades på något sätt enligt domaren armbåga motståndaren, en armbåge som gav mittbacken sitt andra gula kort och en ny avstängning att sitta av på läktaren.

Och plötsligt stod nu hemmalaget utan båda sina mittbackar åter igen. Med tjugo minuter kvar, en man mindre och trötta ben verkade även denna match gå emot Assyriska FF. Med tio minuter kvar verkade det även bli så då Täby FK prickade Atanakovics stolpe. Grabbarna slet på, visade mod och hjärta. Några byten senare verkade man ändå kunna skaka fram något.

Jarrett måste ha fått samma känsla då en soloräd längs ena kanten till slut gav en hörna. En hörna som Carl Norberg magiskt hittar Kilian Denouals franska panna. 3-2, vändning och eufori på läktarna. Sex svettiga övertidsminuter senare hade Assyriska FF kammat hem tre välförtjänta poäng och samtidigt lyckats bjuda på ytterligare en holmgång som sätter nerverna hos den starkaste på prov.

En eloge till hela laget som visade karaktär, vilja och sammanhållning. Trots en hel del hinder under matchen så vänder man på steken och vinner. En vinst som säkerligen kommer ge hela föreningen ytterligare kraft och som i slutändan kan visa sig vara en indikation på var laget kommer befinna sig i tabellen.

Grattis och lycka till i nästa match som spelas på påskdagen den 5:e maj kl 16:00 mot FC Stockholm.

Jag tar gärna emot ytterligare en holmgång så länge slutresultatet blir som dagens.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩